Costinel Alecsandrescu şi-a dat demisia de la “Doina Oltului”! Visează iar la preoţie

653
sursa: facebook

“Astăzi mi-am dat demisia de la ,, Doina Oltului „, mă voi întorce in curând la prima mea vocație! Preot Ortodox! Vă iubesc pe toți !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”- este anunţul postat vineri pe o reţea de socializare de către Costinel Alecsandrescu.

Activitatea sa la amsamblu a durat 13 ani. A debutat în 2002 în Ansamblul Folcloric Profesionist Plaiurile Oltului, la recomandarea Mariei Ciobanu. Şase ani mai târziu a devenit director al ansamblului, căruia i-a redat denumirea de Doina Oltului. A devenit în scurt timp unul dintre cei mai cunoscuţi solişti populari români.

Fostul director al Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiționale „Doina Oltului“, a fost înlocuit luna trecută la conducerea unităţii cu jurist Maria Păun, după ce Consiliul Judeţean Olt i-a suspendat contractual de management, la solicitarea organelor judecătoreşti. Acesta este cercetat penal pentru delapidare și fals intellectual. Alecsandrscu este cercetat sub control judiciar, sub acuzaţia că ar fi încheiat mai multe contracte prin firma proprie, Costi Art Show, cu mai multe primării din județ pentru organizarea de spectacole, folosind însă interpreții ansamblului pe care îl conducea, sau aducând în spectacole alți interpreți îndrăgiți, pe care însă i-a plătit din banii ansamblului. Prejudiciul care i se impută este de peste 500.000 lei, realizat atât prin metoda expusă mai sus, cât și prin achiziționarea unor materiale de construcție pentru reparații în cadrul instituției, materiale care însă au fost duse acasă.

Intenţia lui Costinel de a se orienta spre preoţie nu este întâmplătoare. În 1997 a fost uns preot paroh în comuna olteană Tufeni, în 2009 renunţând la parohie, dar păstrându-şi, după cum declara, calitatea de „preot misionar”.