Revolta ciobanilor asupra noilor reglementări

375

Aproximativ 3.500 de ciobani s-au strâns în fața Palatului Parlamentului, pentru a protesta față de noile reglementări intrate în vigoare în Legea vânătorii şi a fondului cinegetic.

Ciobanii sunt înverşunati pe interzicerea înfiinţarii, întreţinerii sau recoltării culturilor agricole, fără asigurarea protecţiei faunei de interes cinegetic şi limitarea numărului de câini pe care crescătorul de animale îl poate deţine. Ciobanii cer abrogarea noilor norme.

Protestatarii au sărit gardurile Parlamentului, intrând în curtea instituţiei, unde au blocat intrările şi ieşirile. La Palatul Parlamentului s-au luat măsuri sporite de securitate.
„Nu ne ia nimeni în seamă, am ajuns la capătul puterilor. Să vină ministrul Agriculturii, să vină cei de la APIA, care ne-au trădat. Agricultura este un dezastru. Ne fură hoţii. Niciunul nu e bun, toţi sunt tâlhari”, au spus ciobanii.

„Cine a mai văzut ca la 1.000 de oi să ții un singur câine? Vin ei să ne păzească oile? Politicienii vor să ne țină departe, să nu ne asculte nimeni, de aceea cu toții, am trecut mai departe, am rupt cordonului de jandarmi. O să facem o delegație cu care să mergem la comisia de agricultutră din Parlament ca să discutăm revendicarile. Nu vom încerca să intrăm cu forța în Parlament, suntem oameni civilizați. Problema este că acest Parlament trebuie să coboare cu picioarele pe pământ și să vadă care este rolul nostru în agricultura românească”, a spus un protestatar.