Producţia cablurilor de înaltă tensiune crează la Slatina 300 de noi locuri de muncă. Prysmian recrutează ingineri

990

Prysmian Grup investeşte în România într-o nouă fabrică la Slatina, construită în Parcul Industrial. Aceasta va produce o gamă completă de cabluri din fibră optică de nouă generaţie.

“Grupul alocă peste 160 de milioane de euro investițiilor industriale și se concentrează pe noile instalații pentru producerea cablurilor optice și de înaltă tensiune la Slatina. Datorită acestei investiții, Prysmian estimează dublarea capacității actuale de producție până în 2017 și triplarea acesteia până în 2020, creând până la sfârșitul proiectului 300 de locuri de muncă stabile. “, precizează într-un comunicat remis redacţiei, Petruta Petcu, director Media Relations & Crisis Management Division.

Se caută ingineri şi tehnicieni

Liderul mondial în domeniul sistemelor de cablu pentru energie și telecomunicații inaugurează programul de recrutare “Make It”, adresat inginerilor și tehnicienilor cu experiență în domeniul industrial. Se caută ingineri de proces, de întreținere, de proiectare și de calitate, precum și alte calificări tehnice specializate pentru a ocupa posturi cheie din zona de producţie în cadrul unuia dintre centrele pe care Prysmian le deţine în întreaga lume.

Printre criteriile prevăzute de companie se numără o diplomă de licență în inginerie sau o diplomă echivalentă, precum și o experiență profesională de 3-5 ani obţinută prin job-uri similare într-un context profesional anterior, buna cunoaștere a limbii engleze și abilităţi de lider.
Candidaţii selectaţi vor fi incluşi într-un program profesional de patru ani. Programul va include două săptămâni de training la sediul din Milano și două săptămâni în noua Manufacturing Academy din Mudanya (Turcia), un centru specializat care va fi inaugurat în ianuarie 2016 în una dintre fabricile cele mai importante ale Grupului și care va permite formarea personalului înalt calificat.

”Make It urmează unei alte iniţiative recente, Build the Future, programul de formare profesională adresat tinerilor absolvenţi. Această succesiune demonstrează încrederea Prysmian în valoarea capitalului uman și importanța investițiilor destinate tinerilor,”declară Fabrizio Rutschmann, Director Resurse Umane și Organizare al Prysmian Group.
Cu 89 de fabrici și numeroase centre de excelență în 33 de țări, Prysmian Group este o companie dedicată investițiilor industriale continue ─ estimate la 163 de milioane în 2014 ─ ceea ce îi conferă statutul de lider mondial în domeniul respectiv, îndeosebi în segmentele de vârf ale cablurilor submarine și ale fibrei optice.