Dan Şova va petrece sărbătorile în arest

150
Dan Şova a ajuns deja în arestul general, fiind ridicat de acasă cu mandat de arestare preventivă pentru 29 zile

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, în această dimineaţă, arestarea preventivă a fostului ministru al Marilor Proiecte, Dan Şova, senator de Olt. Ei au judecat recursurile declarate de acesta dar şi de procurorii DNA la decizia de cercetare a acestuia în arest la domiciliu, dând câştig de cauză oamenilor legii. Decizia este definitivă. El a fost ridicat cu mandat şi dus în arestul general al Poliţiei Capitalei unde va petrece sărbătorile de iarnă.

Senatorul de Olt, Dan Şova, a spus, încă de la demararea cercetărilor, că este nevinovat şi că DNA nu are suficiente probe care să dovedească faptul că ar fi pus presiune pe fostul director general al CET Govora, Mihai Bălan, pentru a semna un contract de asistenţă juridică de tip abonament cu casă de avocatură ,,Voinescu şi Asociaţii”. Contractul a fost semnat în două rânduri şi avea o valoare lunară de 10.000 euro, jumătate ajungând, susţin procurorii, la demnitar.

În ciuda declaraţiilor senatorului, procurorii de la DNA susţin că există astfel de probe din declaraţiile date de angajaţii CET Govora, dar şi de directorul general, Mihai Bălan, care a recunoscut acele presiuni făcute atât direct de Dan Şova, cât şi indirect prin intermediul reprezentanţilor administraţiei locale din judeţul Vâlcea, indicându-l pe fostul preşedinte al consiliului judeţean Ioan Cindrea.