Prinşi călătorind cu „naşu´”

104

Zeci de călători cu trenul au fost prinşi de poliţişti fără bilet, într-o acţiune desfăşurată zilele trecute. La acţiune au participat 26 de poliţişti, care au controlat 40 de trenuri.

„În perioada 7 -12 decembrie, la nivelul Biroului de Poliţie Transporturi Olt a fost organizată şi executată o acţiune privind menţinerea climatului de siguranţă şi legalitate în trenurile de călători. Au fost depistate 42 de persoane care călătoreau fraudulos, fiind încasate taxe în valoare de 330 lei şi au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţional, în valoare de 100 lei”, declară comisar-şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Controlul a vizat călătorii frauduloşi, menţinerea ordinii în trenurile de călători, luarea măsurilor legale împotriva vânzătorilor ambulanţi fără autorizaţie, depistarea persoanelor urmărite şi a celor care nu-şi justifică prezenţa în staţiile CFR şi, nu în ultimul rând, identificarea minorilor lipsiţi de supraveghere, a vagabonzilor şi persoanelor consumatoare de substanţe halucinogene, care prin prezenţa lor creează o stare de disconfort cetăţenilor şi internarea acestora în instituţii specializate.