Un alt atac terorist la o statie de metrou din Londra

114

Un bărbat a înjunghiat trei persoane într-o staţie de metrou din Londra înainte de a fi arestat de Poliţia londoneză. Poliţia a anunţat că tratează incidentul ca fiind unul „terorist”.

Un bărbat a fost grav rănit, dar viaţa lui nu este în pericol, a anunţat Poliţia londoneză, citată de CNN. Ceilalţi doi au suferit răni minore.
Potrivit unor martori citaţi de presa britanică, suspectul a strigat „asta este pentru Siria” în timpul comiterii atacului.

În timp ce era luat de poliţie, suspectul a afirmat că atacul este „un răspuns la intervenţia (Marii Britanii) în Siria”, relatează The Guardian.

Poliţia a fost anunţată la ora 7 după-amiaza (ora Londrei) că mai multe persoane au fost înjunghiate la staţia de metrou Leytonstone şi că un bărbat ameninţă în continuare cu cuţitul.
„Tratăm acest incident ca fiind unul terorist. Recomandăm cetăţenilor să rămână calmi, dar alerţi şi vigilenţi. Ameninţarea terorismului rămâne majoră, ceea ce înseamnă că un atac terorist se poate întâmpla în orice moment”, a declarat comandantul Richard Walton, citat de CNN.