Cântece şi dansuri olteneşti, de Ziua Naţională FOTOGALERIE

669

Slătinenii sărbătoresc Ziua Naţională olteneşte, cu cântec, dans şi voie bună. Nu mai puţin de  52 de solişti, ansambluri vocale şi de dansuri de copii se află pe lista de spectacol, platoul din faţa Casei Sindicatelor devenind neîncăpător pentru numeroşii spectatotori veniţi să-i aplaude pe micuţi. Iubitori ai cântecului şi dansului popular românesc, păstrători ai tradiţiilor moştenite din bătrâni, copiii din Slatina, Vâlcele, Perieţi, Balş, Şopârliţa, Brâncoveni, Pârşcoveni, Sâmbureşti, Drăgăneşti-Olt sau alte zone demonstrează de Ziua Naţională că România are cu ce se mândri, că este vatra unor obiceiuri frumoase, fie că este vorba de căluş, sârbe, dans de fete sau altele.

Straiul oltenesc, purtat cu mândrie pe scenă de sute de copii, face să sporescă mândria de a fi român, muzica populară antrenându-i pe cei veniţi pe esplanadă să se prindă în hore şi să danseze. Adevăraţi profesionişti, cei mici au înfruntat frigul cu stoicism şi au creat o adevărată atmosferă de sărbătoare.
În deschidere, spectatorii au avut parte şi de o surpiză, pe scenă urcând îndrăgita solistă de muzică populară Victoriţa Cică, profesor de canto la Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina. Manifestarea a început în jurul orei 11.00 şi se desfăşoară şi în acest moment.