Dragnea îl dă pe Şova pe mâna procurorilor

179
Zilele de libertate ale lui Şova sunt numărate

Senatorul de Olt, Dan Şova, fost ministru al Marilor Proiecte este la un pas de arestare. El a pierdut şi sprijinul colegilor de partid. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat luni dimineaţa, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că senatorii social-democraţi vor vota pentru ridicarea imunităţii lui Dan Şova. Liberalii au anunţat încă de la început că vor vota pentru încuvinţarea reţinerii şi arestării senatorului social-democrat.

,,Am mai spus asta, nu ne putem opune demersurilor Justiţiei. Cu tot regretul pentru colegul nostru dar, în plen, senatorii PSD vor vota pentru ridicarea imunităţii domnului Şova. El va trebui să-şi rezolve problemele cu Justiţia…”, a susţinut liderul PSD.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat vineri Senatului ridicarea imunităţii alesului social-democrat. Acesta este acuzat de procurorii anticorupţie de trafic de influenţă. Şova ar fi primit, susţin procurorii anticorupţie, peste 100.000 euro de la o firmă de avocatură pentru a intermedia pentru aceasta un contract de consultanţă juridică . Contractul a fost încheiat de firma de avocatură cu CET Govora şi avea valoarea de 10.000 euro pe lună. Jumătate din aceşti bani ajungeau la Dan Şova. În referatul procurorilor prin care se cere reţinerea şi arestarea lui senatorului se arată că banii au fost folosiţi de către acesta pentru achitarea ratelor la o casă în Bucureşti.

În cauză, procurorii au mai dispus reţinerea şi au solicitat arestarea directorului societăţii vâlcene, Mihail Bălan.Senatorii de Olt vor vota diferit în cazul lui Şova.În timp ce reprezentantul ALDE este tranşant şi va vota pentru, reprezentantul UNPR aduce vorba de secretul votului.

Senatorul Mihai Niţă, din partea ALDE, a declarat pentru Realitatea Oltului că va vota pentru ridicarea imunităţii lui Dan Şova.,,La fel voi face în toate cazurile, indiferent de numele colegului sau prietenului pentru care magistraţii cer ridicarea imunităţii. Cred că toţi trebuie să răspundem în faţa legii pentru ceea ce facem”, a susţinut senatorul ALDE.

Colegul său din partea UNPR,Teiu Păunescu, nu a fost la fel de clar cu privire la votul pe care şi-l va exprima în plenul Senatului. ,,Nu vă pot spune pentru că la nivel de grup parlamentar nu am luat o decizie. În plus, votl este secret. Aşa trebuie să fie. Eu nu voi vota niciodată pentru arestarea cuiva”, a spus Păunescu, lăsând să se înţeleagă că se numără printre susţinătorii lui Şova.