Ştirbu ar putea părăsi Parlamentul, fără să vrea

    173
    Deputatul de Olt neagă existenţa vreunei intenţii a conducerii PNL în acest sens

    Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat că parlamentarii liberali care provin din fostul PNL sau PDL care s-au regăsit în guvernele Boc şi Tăriceanu nu se vor mai regăsi pe lista particului pentru alegerile generale de anul viitor.

    Măsura, despre care surse din fruntea PNL susţin că ar fi o solicitare a preşedintelui Klaus Iohannis, se doreşte a proteja imaginea partidului.
    Printre cei vizaţi de noua intenţie a condcerii liberale s-ar numără şi preşedintele PNL Olt, deputatul Gigel Sorinel Ştirbu. Acesta a deţinut funcţiile de secretar de stat şi de ministru al Culturii în guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, naşul unuia dintre fiii săi.
    Deputatul de Olt, Gigel Ştirbu, susţine că o astfel de problemă nu s-a pus la nivelul conducerii PNL.

    ,,Am avut o întâlnire cu cei din conducerea partidului, în acest week-end dar nu s-a vorbit nimic despre aşa ceva. Cred că s-a înţeles greşit spusele doameni preşedintă. Nu poţi sancţiona pe cineva că a făcut parte dintr-o structură în care tu, partidul, i-ai numit. Este o fractură logică. În plus, nu te lasă nici Statutul partidului. Da, nu vor mai candida cei cu probleme în justiţie: fie sunt anchetaţi, fie trimişi în judecată sau condamnaţi”, a spus deputatul.