Dosarul lui Dragnea merge mai departe

113
Procesul lui Dragnea continuă. cel puţin un termen.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis probele DNA dar şi pe cele ale lui Liviu Dragnea, considerându-le relevante pentru cauză. Judecătorii Instanţei Supreme au admis şi solicitările privind audierea unor martori şi depunerea de înscrisuri slicitate de cele două părţi şi au stabilit un nou termen de judecată pentru 14 decembrie. Cele dou părţi trebuie să înştiinţeze instanţa de judecată cu ărivire la adresele martorilor pe care-I doreşte audiaţi până pe 7 decembrie.

Liviu Dragnea a fost audiat astăzi iarăşi la Înalta Curte de Casaţie şi justiţie în dosarul ,,Referendumul”. În faţa completuluid e cinci judecători, liderul PSD şi-a susţinut nevinovăia. Cât priveşte adresa privind organizarea de tombole, Dragnea a susţinut că ea ar fi fost trimisă în teritoriu de către tinerii voluntari.

Procurorii DNA îl acuză pe liderul socialdemocrat că, în calitate de secretar general al PSD, a fi transmis organizaţiilor judeţene ale partidului o adresă în care solicita organizarea unei tombole cu premii, la care să participe alegătorii care s-au prezentat la referendumul din 29 iulie 2012. În apărarea sa, Dragnea a afirmat că nu a luat nicio măsură sancţionatorie împotriva celor care au transmis adresa cu tombola pentru că, deşi ea apărea în registrul de ieşiri al partidului, nu s-a stabilit cine anume a fost autorul, mai ales că în sediul de campanie activau foarte mulţi voluntari.

Reşedintele PSD a avuto explicaţie şi pentru mesajele tip SMS care au fost trimise din sediul de campanie al PSD către membrii din teritoriu fără ca el să ştie.
„Militanţii de partid şi membrii de partid, în timpul campaniilor electorale şi între campanii, discută cu cetăţenii din zona în care locuiesc, pe care îi cunosc, sunt vecini sau rude. Nu era nevoie ca cineva să îndemne militanţii de partid să facă rost de datele celor care nu au venit la vot, pentru că ei ştiu aceste date. Aşa funcţionează partidele din toată lumea. Listele electorale permanente sunt publice, se afişează la sediul primăriilor sau la secţiile de vot”, a spus liviu Dragnea.

Alături de Dragnea, în dosarul ,,referendumului” mai apar 74 de inculpaţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia ar fi falsificat documentele de la birourile electorale şi ar fi introdus în urne un număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători.
Pe 15 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani.