Sute de kilograme de peşte, confiscate de la braconieri

390
foto: arhivă

73 de societăţi comerciale, 2 amenajări piscicole, 170 de autovehicule şi 32 de ambarcaţiuni au fost verificate de către poliţiştii de la Ordine Publică, jandarmi şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură într-o acţiune desfăşurată pe raza judeţului în perioada 3- 19 noiembrie. „Scopul acţiunii a fost acela de apărare a patrimoniului piscicol şi a integrităţii acestuia, combaterea faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal, colectarea, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea produselor piscicole, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită, cât şi protejarea mediului înconjurător.”, declară comisar-şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

S-a constatat că în plasa braconierilor a picat mult peşte, prin urmare şi în „plasa” poliţiştilor au picat mulţi braconieri. Au fost confiscate 369 de kilograme de peşte pescuit sau comercializat ilegal, nouă plase monofilament, şapte setci şi cinci ambarcaţiuni. Poliţiştii au depistat în trafic bărbaţi din Slatina, Craiova şi Osica de Sus, care transportau fără a deţine documente legale peşte din specia caras, crap, ştiucă, şalău şi roşioară. Pescuit în scop comercial, fără licenţă sau autorizaţie, cu bărci pneumatice sau cu plase monofilament, a fost depistat pe barajul de la Strejeşti, în aval de comuna Curtişoara sau în apropiere de Găneasa.

Au fost constatate 18 infracţiuni, iar 21 de persoane sunt cercetate pentru comiterea unor fapte penale la regimul piscicol.