Marius Bălaşa, candidatul PNL la fotoliul de primar al Slatinei

Marius Bălaşa, candidautl PNL la fotoliuld e primar al Slatinei

209
Copreşedinţii structurii judeţene a PNL au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că profesorul Marius Bălaşa este candidatul partidului pentru fotoliul de primar al Slatinei. Ei au recunoscut că au existat colegi care au contestat modalitatea de realizare a sondajului  în urma căruia Bălaşa a fost primul în preferinţele locuitorilor municipiului. Anunţul a fost făcut chiar în prezenţa lui Bălaşa.

Marius Bălaşa este şi nu prea candidatul ,,bătut în cuie”. Au spus-o chiar cei care l-au anunţat ca fiind câştigătorul sondajului pe baza căruia se făcea desemnarea. Doar că există suspiciuni privind corectitudinea măsurătorii sociologice şi procedura ar putea fi reluată de o altă firmă.
„În urma aflării răspunsului(n.r. sondajului), au fost contestaţii ale unor membri PNL, din varii motive. Există, la ora actuală, o întreagă discuţie în cadrul partidului. Eu mi-am asumat sarcina de a lămuri toate persoanele care au avut ceva de contestat”, a declarat Gigel Ştirbu, co-preşedintele PNL Olt. El a lăsat să se înţeleagă că sondajul ar putea fi refăcut pentru că astfel ar fi înlăturate suspiciunile unora dintre colegii săi de partid cu privire la corectitudinea sondajului realizat.
„Domnul Bălaşa se află pe primul loc în sondajul realizat de această firmă din Iaşi. Confirm că, dintre cei patru candidaţi, dânsul este pe primul loc dar am suspiciuni asupra sondajului. Nimeni din acest partid nu a contestat faptul că Marius Bălaşa s-a afla pe primul loc. Ce s-a contestat este calitatea sondajului şi, bineînţeles, firma. Noi am acuzat firma că nu a ştiut să vină în faţa cetăţenilor şi să se comporte corect”, a declarat copreşedintele Siminica Mirea.
O decizie cu privire la repetarea sandajului urmeaază a fi luată la începutul săptămânii care urmează, potrivit lui Mirea. Hotărârea va depinde de verificările ce vor fi făcute cu privire la completarea sondajului. Până atunci, însă, Bălaşa a anunţat că va demisiona în 10 zile din funcţia de consilier deţinută în cadrul Ministerului Educaţiei pentru a nu fi acuzat de conflict de interese.