Tragedie într-un club din Bucureşti

Zeci de morţi si sute de răniţi în urma unui incendiu itbugnit la un club bucureştean

151
27 de tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi aproape 200 au ajuns la spital cu intoxicaţii cauzate de fun sau arsuri după ce la un club bucureştean, unde se desfăşura un concert rock, a izbugnit un incendiu de la show-ul pirotehnic.

26 dintre cele 27 de victime au decedat la faţa locului iar ultima şi-a dat sfârşitul după ce a ajuns la Spitalul Universitar. Medicii susţin că în ciuda manevrelor de resuscitare nu au mai putut face nimic pentru tinerii decedaţi.
În sprijinul victimelor au fost mobilizate forţe de ordine şi medicale impresionante şi s-a instituit ,,cod roşu” la Ministerul de Interne. Coordonarea acţiunilor de salvare a fost preluată de ministrul de Interne Gabriel oprea şi secretarul de stat, responsabil cu gestionarea situaţiilor de urgenţă, Raed Arafat. Victimele au fost transferate cu peste 60 de autosanitare aparţinând Serviciului de Ambulanţă Bucureşti şi Serviciului SMURD la 11 din spitalele bucureştene. Personalul medical al acestora a fost suplimentat cu specialiştii chemaţi de acasă pentru salvarea vvictimelor incendiului. După primele cercetări, incendiul a izbugnit de la artificiile folosite de la care a luat foc buretele de pe stâlpii din club. Autorităţile susţin că patronii clubului nu avea autorizaţie pentru astfel de activităţi. Poliţiştii au deschis dosar penal IN REM pentru omor din culpă. Guvernul e va reuni în şedinţă extraordinară pentru a declara, la solicitarea ministrului de Interne, trei zile de doliu naţional.
Despre tragedia din clubul bucureştean s-a făcut vorbire în presa internaţională.
Agenţia britanică de ştiri Reuters scrie că este unul dintre cele mai grave accidente produse în România în istoria recentă. Postul american de televiziune precizează că în local a avut loc un show cu efecte pirotehnice şi redă o parte din mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, care a spus că este un moment trist pentru întreaga naţiune. Britanicii de la The Guardian precizează că, în momentul exploziei, în club se aflau între 300 şi 400 de oameni. Publicaţia germană Der Spiegel îl citează pe Raed Arafat, care a declarat că numărul morţilor ar putea creşte si informează despre lupta personalului medical de a salva victimele prin acordarea de ajutor medical la faţa locului.
Francezii de la Le Figaro pun accentual pe descrierea busculadei produsedupă izbucnirea incendiului.
Tragedia de la Bucureşti este relatată şi de numeroase posturi de televiziuni din ţările vecine, precum şi de canalul de limbă arabă, Al-Jazeera.