Sânge pentru tinerii răniți în incendiul din Capitală

204

 

Aproximativ 50 de unități de masă eritricitară necesară victimelor cumplitului incendiu în care și-au pierdut viața 27 de tineri și peste 160 au fost răniți au luat drumul Bucureștiului, sâmbătă, conducerea Centrului Județean de Transfuzii din Slatina făcând apel să se prezinte constant pentru donare, începând de luni.

Pentru victimele tragicului eveniment produs în noaptea de vineri/sâmbătă într-un club din Capitală, tratate la acest moment la mai multe spitale din București, au plecat în această dimineață de la Centrul de Transfuzii din Slatina aproximativ 50 de unități de sânge și produse din sânge, de asemenea, la solicitare, putând fi transmisă o cantitate dublă de plasmă. Directorul centrului, dr. Ramona Lesnic, a declarat că așteaptă donatorii care vor să ajute în acest caz începând de luni, constant: „Am vorbit și la Institutul Național de Hematologie, de unde ni s-a transmis că pentru astăzi și mâine este asigurat necesarul de sânge. Așteptăm, în schimb, o adresabilitate crescută a donatorilor de luni încolo. Și chiar aș vrea să insist pe acest fapt, să vină în fiecare zi oameni, nu foarte mulți în primele zile, după care să ne bazăm din nou doar pe donatorii fideli“, a spus Lesnic.
Capacitatea de preluare a donatorilor este de 60 de persoane zilnic, iar în această perioadă se prezintă, în medie, 30 în fiecare zi. „Dacă donatorilor noștri fideli se vor alătura în fiecare zi 20-30 de alte persoane, din instituții sau de oriunde, ne vom descurca. Peste acest număr vom fi nevoiți să facem o selecție și, probabil, așa cum am mai procedat, vom reține persoanele din teritoriu și îi vom reprograma pe cei din Slatina“, a mai spus Lesnic.