Mondialul se vrea avocat

69

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pare să se fi şcolit în perioada petrecută după gratii. Cunoscutul interlop a devenit ,,specialist” în drept penal. Atât de specialist încât nu a mai acceptat, în ultimul timp, avocaţii din oficiu, pledând singur în procesele în care este parte. Aşa a făcut recent şi la Tribunalul Olt, acolo unde s-au judecat cererile afaceristului din Drăgăneşti prin care se contesta executarea pedepsei şi se solicita revizuirea cauzei în care a fost condamnat la închisoare.

Pledoaria lui de atunci, în care le-a explicat foarte clar judecătorilor faptul că s-a strecurat o eroare în ceea ce priveşte cererile sale care nu ar fi vizat cele amintit ci doar contopirea celor două pedepse la care a fost condamnat.

Faptul că Bercea a început să ,,le aibă” cu dreptul penal este dovedit şi de pretenţiile sale în materie de avocaţi. Interlopul a refuzat prestaţia unui avocat din oficiu şi a cerut termen pentru a-l angaja pe Pavel Abraham.

Pentru că a reuşit să-I convingă pe judecători, cererea lui Sandu Anghel a fost admisă, magistraţii acordând un nou termen la începutul lunii viitoare.

Interlopul a fost condamnat, în primăvară, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l l a opt ani şi nouă luni de închisoare pentru tentativă de omor calificat şi opt luni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Sandu Anghel a fost găsit vinovat de ambinfracţiuni şi a fost condamnat să execute cea mai grea pedeapsă.Judecătorii Instanţei Supreme i-au interzis acestuia unele drepturi, după executarea pedepsei, pentru o durată de doi ani şi şase luni.

Interlopul dorea contopirea acestei pedepse cu cea de doi ani de închisoare cu executare primită în aprilie 2013, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.  Anchetatorii au stabilit atunci că Bercea, în perioada 2001-2005, a acordat, sub formă de avans, marfă şi împrumuturi financiare în valoare de 50.803.591.400 de lei vechi (peste 1.000.000 de euro), fără ca între firma reprezentată de el şi cea creditată neexistând relaţii comerciale, şi că a ridicat, în baza unor documente false, aproape 2.000.000 lei sub formă de salarii.