Bani pentru dascăli

106

Profesorii din Olt  dar şi personalul didactic auxiliar au primit în ultimele zile cei 150 de euro de la minister. Banii, destinaţi dezvoltării carierei didactice, le-au fost viraţi direct în conturi. Spre deosebire de anii trecuţi, dascălii nu trebuie să-i justifice prin documente ci doar să informeze, până la finele anului, cu i-au folosit.

 

În conturile dascălilor şi nu numai au intrat 700 lei, echivalentul a 150 euro, pentru pregătire profesională. Ei susţin că banii le sunt extrem de utili şi-i vor folosi atât în beneficial lor cât şi al elevilor.

,,Banii ii folosim pentru a contracta o serie de abonamente, cursuri şi pentru a cumpăra anumite culegeri pe care le vom folosi la clasă”, ne-au declarat mai mulţi dascăli de la şcoala din Brebeni.

Spre deosebire de anii anteriori, când guvernanţi le ofereau dascălilor echivalentul a 100 euro în acelaşi sens, acum nu există condiţionare strictă a decontării banilor prin facturi.

,,Banii nu trebuie justificaţi cu ajutorul facturilor. Profesorii trebuie sa întocmească un raport justificativ până la finele anului”, a susţinut Ioana Ene, directorul Şcolii Gimnaziale Brebeni.

Efortul bugetar pentru plata celor 150 euro destinaţi pregătirii profesionale a celor 4816 de anagajaţi din unităţile de învăţământ din Olt se ridică la aproape 3,4 milioane lei.