Chitea, lângă Bercea, în arest

425

Fostul director al  Hidroserv, Marian Chitea, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de judecătorii Tribunalului Dolj la solicitarea procurorilor DIICOT Craiova. El este acuzat că, alături de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, soţia lui, Fănica, Sandu Florin, fiu, şi George Dănişor Sergiu, au constituit un grup infracţional organizat, de delapidare, evaziun fiscală şi spălare de bani, în formă continuată.

 Faptele care li se impută de procurori s-au petrecut în perioada 2007-2011, prejudiciul adus bugetului de stat se ridicăla aproape un milion de euro.

“Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, în data de 26 noiembrie, au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Anghel Sandu, zis „Bercea Mondial”, Anghel Fănica, Chitea Marian Dumitru şi George Dănişor Sergiu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani,  în formă continuată. Aceştia, prin intermediul SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina, administrată în toată această perioadă de către inculpaţii Chitea Marian Dumitru şi Dănişor Sergiu, au derulat mai multe tranzacţii comerciale cu autoturisme achiziţionate de la SC EURO TEHNO GRUP SRL Piteşti şi SC AUTEC AUTOTEHNIK SRL Piteşti”, informează un comunicat DIICOT.

În informarea procurorilor se mai arată că, există suspiciuni că, deşi autoturismele au fost înregistrate în contabilitatea SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina ca mijloace fixe, ele, prin intermediul inculpatului Anghel Sandu, zis „Bercea Mondial”, au fost înstrăinate către membrii familiei acestuia sau alte persoane găsite tot de către el, fără a mai fi achitate.
Prin manopere similare, inculpaţii Chitea Marian Dumitru şi Dănişor George Sergiu, în calitate de administratori şi în numele SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina, au achiziţionat de la membrii familiei lui Anghel Sandu, zis „Bercea Mondial” bunuri mobile şi imobile la preţuri supraevaluate.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, se află acum în Penitenciarul Colibaşi unde ispăşeşte o pedeapsă de 8 ani şi 9 luni, pentru tentativă de omor. Tot în penitenciar dar la Pelendava se află şi soţia acestuia, Fănica, condamnată la un an de închisoare pentru mărturie mincinoasă şi instigare la omor, în acelaşi dosar. Ambii au fost aduşi la DIICOT Craiova cu o zi înainte, pentru audieri.

Omul de afaceri Marian Chitea, fost director al Hidroserv, a fost anterior, până în toamna lui 2008, şef al Serviciului de Integrare Europeană din cadrul CJ Olt.

Din funcţia de director al Hidroserv, Chitea, în urma presiunilor exercitate de actualul senator Darius Vâlcov, a demisionata în 2011. Anterior el fusese propus de PDL pentru funcţia de subprefect. Numirea nu s-a făcut ddin cauza legăturilor cu interlopul Sandu Anchel, căruia îi botezase unul dintre nepoţi.