Victor Ponta, printre oltenii

96

Candidarul social-democrat la funcţia supremă în stat, premierul Victor Ponta, a făcut o vizită în Olt, înainte de contruntarea decisivă. El a vizitat comuna în care a obţinut, la primul tur de scrutin, cel mai bun scor pe ţară, aproape 95% din voturi-Dobrun. Înainte de a se întoarce la Bucureşti pentru o nouă contruntare televizată cu reprezentantul ACL, Ponta s-a întâlnit cu primarii coaliţiei care-l susţine pentru ocuparea fotoliului de la Cotroceni. Prezidenţiabilul PSD le-a mulţumit tuturor pentru susţinerea acordată şi le-a cerut să-i fie alături şi la turul II, promitându-le că nu-i va dezamăgi.

 

Primele declaraţii, la CJ Olt

În vizita făcută în judeţul Olt, unul în care locuitorii şi-au exprimat într-un procent foarte mare susţinerea, Victor Ponta a fost însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, şi ministrul Bugetului, senatorul de Olt, Darius Vâcov. Prezenţi alături de candidatul PSD la funcţia supremă au fost, pe parcursul vizitei în judeţ, liderii  organizaţiei judeţene, parlamentarii şi consilierii judeţeni ai partidului şi formaţiunilor politice care-l susţin.

Ponta şi Dragnea au făcut primele declaraţii pentru ziarişţi încă de la sosirea la CJ Olt. Acestea au vizat atât prestaţiile finaliştilor la şefia statului în prima dezbatere televizată, ultimul scandal declanşat de liderul PSD Satu Mare dar şi îndemnul reprezentanţilor bisericii ortodoxe de a-i indemna pe credincioşi să-l susţină prin vot pe Victor Ponta, în turul II.

Nici prezenţa găinilor, vii sau moarte, în curtea sediului PNL nu au scăpat necomentată.

,,Eu cred că ele au fost aruncate acolo de PDLiştii enervaţi că Iohannis nu vrea să participe la dezbaterile televizate”, a susţinut preşedintele executiv al PSD.

 

Onoraţi să-l primească printre ei pe viitorul…. preşedinte

Victor Ponta a ales să se întâlnească la Dobrun cu susţinătorii săi din comuna dar şi din împrejurimi pentru că ei s-au dovedit a fi cei mai mari fani ai reprezentantului social-democrat, votândul în procent de aproape 95% la primul tur al alegerilor locale.

Aurel Bondrescu, edilul localităţii, a ţinut să precizeze încă de la început că vizita reprezintă „un moment foarte important pentru judeţ”. ,,Credinţa noastră este că veţi fi preşedintele României”, i-a Bonderscu lui Victor Ponta.

La primirea deosebită făcută, prezidenşiabilul social-democrat le-a răspuns cu aceiaşi monedă.

,, Am vrut să vin azi la Dobrun pentru că am văzut că pe 2 noiembrie 95% din locuitorii Dobrunului au avut încredere în mine, m-au votat. Am vrut să le spun în primul rând că le mulţumesc. Vreau să le mulţumesc celor care m-au votat, celor 95% din locuitorii din Dobrun”, a spus Victor Ponta. El a ţinut să le transmită românilor, de toate vrstele, un mesaj.

„Vreau de aici, de la Dobrun, să le spun bătrânilor că m-a durut când Băsescu le-a tăiat pensia, şi că noi, aşa cum am făcut în ultimii doi ani vom face în continuare, vom avea grijă de ei să aibă bătrâneţi mai bune şi mai liniştite. Vreau să le spun celor care trăiesc din agricultură că m-a durut când am văzut cum erau trataţi, ca nişte iobagi pe moşiile unora, şi că vom face în continuare ceea ce am făcut în ultimii ani – subvenţii mai mari, sprijin pentru agricultori. Vreau să le spun celor tineri de aici, din Olt şi din ţară, că mă doare să văd că au fost trimişi în alte ţări să-şi găsească de lucru departe de părinţi. Aici, la Slatina, la Balş, la Caracal şi în toate oraşele mari din ţară, facem locuri de muncă pentru cei tineri ca să rămână în ţară, alături de familiile lor”, a mai spus Ponta.

Liderul social-democrat Paul Stănescu a ţinut să marcheze emnificaţia vizitei premierului în Olt, la Dobrun.

„ Este o onoare pentru noi, este o onoare pentru Dobrun, pentru Olt să avem în mijlocul nostru pe viitorul preşedinte al României, asta înseamnă respect pentru noi toţi. Singurul guvern care a avut în atenţie judeţul Olt în ultimii 25 de ani este guvernul condus de Victor Ponta. Cu Victor Ponta avem cele mai mari investiţii şi nu în ultimul rând aş vrea să spun că vicepremierul Liviu Dragnea la fel a avut grijă de noi” a afirmat Stănescu promiţând că ,, Ăştia suntem noi, oltenii! Votăm pentru noi, votăm pentru interesul judeţului nostrum! Şi angajându-se că la turul II judeţul se va clasa pe primul loc pe ţară în ceea ce priveşte prezenţa la vot dar şi porcentul pe care Ponta îl va obţine de la cei care se prezintă la vot.

 

Primarii, îndemnaţi să bată recordul deţinut de Dobrun

Victor Ponta, înainte de a părăsi judeţul, s-a întâlnit la CJ Olt,cu primarii din Olţ care-l susţin. El i-a îndemnat pe aceştia să-i rămână alături şi să se mobnilizeze astfel încât să obţină la turul II, scoruri cât mai bune, care să doboare recordul deţinut de comuna Dobrun. El le-a promis că nu-i va dezamăgi şi va face tot ce-i stă în puteri pentru a-i ajuta pe românii de pretutindeni. Cât priveşte prima vizită pe care o va face, duă alegerea sa în fruntea ţării, ponta a susşinută că o va face la Chişinău şi nu, aşa cum s-ar aştepta ei, în localitatea care-l va susţine cel mai mult.

Înainte de a părăsi întâlnirea cu primarii şi staff-ul PSD Olt, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea i-a îndemnat pe primari să nu ia în seamă plângerile penale ce le-au fost făcute la DNA de o fundaţie din Cluj pentru că aceasta, din verificările făcute, nu există.

,,Sunt doar la intimidare făcute aceste plângeri. Vor să vă temeţi şi să nu vă implicaţi în campanie. Nu aveţi de ce să vă temeţi, fundaţia , am verificat, nu există”, a afirmat Dragnea.