A adoptat un copil haitian, dar a uitat de SJU Slatina

147

Nu cu mult timp în urmă fotomodelul ce a văzut lumina zilei la Slatina, Mădălian Ghenea, se lăuda că face voluntariat pentru pentru copiii din Haiti și chiar a adoptat un copil din această țară. Timp de aproape doi ani, Mădălina a fost mamă la distanţă pentru micul Nor. L-a întâlnit pe băieţelul de culoare în timp ce vizita Haiti, la îndemnul unui prieten regizor. Din clipa în care l-a văzut, s-a ataşat de el. Mai ales că cel mic avea probleme de sănătate. Mădălina nu a stat pe gânduri şi i-a plătit operaţia şi toate tratamentele de care copilul avea nevoie. Iar după ce Nor s-a însănătoşit, a continuat să fie interesată de soarta lui. S-a asigurat ca băiatului să nu îi lipsească nimic, până când rolul de mamă la distanţă nu a mai fost suficient pentru actriţă. A început demersurile pentru a-l adopta, iar de câteva luni e mamă cu acte în regulă. Mădălina a încercat să vină și în sprijinul copiilor din orașul natal, încercând să dea o mână de ajutor Spitalului Județean de Urgență Slatina, însă până la urmă totul a rămas la stadiul de… intenție

Sprijin cu banii altora…

Mădălina Ghenea a mers pentru prima dată ca voluntar în Haiti în 2011, la îndemnul scenaristului Paul Haggis, „susţinătorului” ei care este implicat în „Artişti pentru Pace şi Dreptate”, asociaţie caritabilă care susţine comunităţile din Haiti prin programe educaţionale. Modelul a fost impresionat atunci de un bebeluş orfan bolnav căruia i-a plătit operaţia şi a declarat nu o dată că va face tot ce îi stă în putinţă ca să-i ajute pe copiii din această ţară. Cu ocazia vizitei respective, Mădălina Ghenea nu a ratat însă ocazia de a se fotografia în ipostaze à la Angelina Jolie, actriţă pe care o admiră enorm. Apoi, după ce timp de doi ani a jucat rolul de mamă la distanță, Mădălina a adoptat cu acte în regulă un copil, pe Nor.

Toate bune și frumoase până acum, Mădălina nefiind nici prima nici ultima vedetă din lumea asta care adoptă un copil dintr-o țară din lumea a treia. Că o astfel de decizie se ia din motive sentimentale sau doar pentru publicitate nu ne interesează în momentul de față. Ne interesează, însă, să aflăm cât de mult se mai gândește fotomodelul la locurile natale. E frumos să ajuți nevoiașii și presa străină să-ți facă reclamă, dar cum rămâne cu promisiunile făcute acasă? În urmă cu vreo doi ani, Mădălina Ghenea anunța cu fast că va ajuta Spitalul Județean de Urgență Slatina să achiziționeze aparatură de specialitate pentru secția de nou-născuți. A trecut timpul și nu s-a mai auzit nimic de acest sprijin, probabil că de aici nu are prea multă parte de publicitate.

Scandalurile în care a fost implicat spitalul slătinean de-a lungul anilor, în unele fiind implicați și copii, au determinat-o pe Mădălina să anunțe că se va implica în modernizarea unității spitalicești din municipiul reședință de județ, însă totul la numai câteva zile apoi s-a așternut liniștea. Andrei Iordache, managerul Spitalului de Urgență Slatina spunea atunci că a purtat discuții cu o rudă a Mădălinei care s-a interesat dacă spitalul este dispus să primească un ajutor pentru modernizarea și dotarea Secției de Pediatrie sau a celei de nou-născuți.

Au trecut doi ani de atunci și sprijinul financiar nu a mai ajuns, nici Mădălian sau altcineva din familia ei nu s-a mai interesat de soarta spitalului slătinean, unitate spitalicească care în momentul de față se află în plin proces de modernizare și cu ajutorul unor programe europene. Se pare că intențiile Mădălinei au fost bune, cel puțin la început, numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, fotomodelul având în intenția să cumpere incubatoare și alte aparaturi necesare sectiei de nou-născuți, dar nu din banii ei. Acesta a și fost motivul pentru care până la urmă totul a rămas la stadiul de intenție și nimic mai mult.

Mădălina dezminte relația cu Haggis

Presa internațională a scris pe larg despre relațiile Mădălinei cu actorii Leonardo di Caprio, Gerard Butler şi Michael Fassbender, toate terminându-se nu prea fericit pentru fotomodelul slătinean, care a găsit totuși puterea de a merge mai departe. Așa se face că presa de peste Ocean i-a găsit o nouă „victimă”, producătorul, scenaristul şi regizorul canadian Paul Haggis, câştigător a două premii Oscar pentru filmul „Million Dollar Baby” (2004). De data aceasta, Mădălina nu a mai lăsat lucrurile să evolueze prea mult și a infirmat faptul că ar avea vreo relație cu Haggis. Ea a ținut să posteze un mesaj pe pagina sa de Facebook la adresa celor care continuă să spună neadevăruri despre persoana sa.

„Mă simt obligată, din respect faţă de Paul Haggis, să vă transmit acest mesaj: NU am o relaţie cu Paul Haggis, NU am avut niciodată o relaţie cu Paul Haggis şi NU am o relaţie în acest moment. În ultimul an l-am văzut doar pentru câteva minute în cadrul unui festival de film, unde împreună am înmânat un premiu. Şi încă ceva. Aş mai vrea să clarific câteva lucruri vizavi de articolele apărute în acest an. NU am născut, NU am un copil, NU am avut o relaţie cu Pietro Tavallini, e un bun prieten şi vă asigur că NU e traficant de droguri, NU am dat în judecată grupul Medusa, contractul pentru filmul «I Soliti Idioti» e semnat cu Tao 2, NU cu Medusa, şi, nu în ultimul rând, scenariul filmului «Dom Hemingway» e scris de Richard Shepard, NU de către Paul Haggis – informaţie confirmată de site-ul IMDB”, a scris Mădălina Ghenea pe pagina sa de Facebook.