Agricultori olteni premiați la Balul Fermierului

222

Peste 200 de fermieri din toate județele țării, care au obținut producții bune în anul 2014 la culturile de grâu, rapiță și orz, dar și tinerii fermieri și administratorii fermelor de familie au primit din partea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, o diplomă de recunoaștere a muncii depuse în agricultură, în cadrul unui eveniment intitulat „Balul Fermierului”, organizat în premieră de Ministerul Agriculturii. Printre cei premiați de către ministrul Agriculturii se află și cinci fermieri din județul Olt care pe parcursul ultimului an au obținut cele mai bune rezultate în domeniu.

 

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a organizat la mijlocul acestei luni prima ediție a „Balului Fermierului”, singurul eveniment de acest tip de anvergură națională, în cadrul căruia sunt recunoscute și răsplătite cu diplome de excelență eforturile și rezultatele deosebite ale producătorilor agricoli din întreaga țară. La nivelul fiecărui județ au fost premiați primii cinci fermieri, respectiv primii trei în funcție de producția vegetală obținută până în prezent și alte două categorii speciale, și anume reprezentanții fermelor de familie și tinerii fermieri. Desemnarea câștigătorilor s-a realizat avându-se în vedere performanțele deosebite ale acestora în anul agricol 2013-2014, rezultate extraordinare care demonstrează că, în România, se poate face agricultură performantă, la standarde europene cu respectarea cerințelor consumatorului. Totodată, prin acordarea acestor distincții, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale dorește să încurajeze producătorii agricoli să continue investițiile și eforturile, astfel încât agricultura românească să devină principalul motor al creșterii economice.

Câștigătorii premiilor „Fermierul Anului 2014” au fost fermieri care au declarat la direcțiile agricole județene producțiile obținute în 2014 la culturile de grâu, rapiță și orz, precum și tinerii fermieri și administratorii fermelor de familie, care au devenit afaceri de succes. În ceea ce privește județul nostrum, primul loc la această ediție inaugurală a Balului Fermierului a fost ocupat de SC Spicul Poboru SRL, locul second fiind adjudecat de SC Dumismar SRL Potelu, pe ultima treaptă a podiumului urcând  SC Olt Piess SRL Slatina. Cele două premii special acordate reprezentanților fermelor de familie și tinerilor fermieri au fost obținute de SC Ion Șerban SRL Sârbii Măgura și SC Agrospeed Production SRL Șerbănești.