Să o ajutăm pe Anca!

79

Acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, fiecare dintre noi putem să fim mai buni şi să-i ajutăm pe cei care, din nefericire, boala le-a răpit bucuria de a trăi o viaţă normală. Într-o astfel de situaţie este şi Anca Radu, o tânără de 19 ani ce a fost diagnosticată cu adenopatii inghinale drepte, iar tratamentul de care are nevoie costă mai bine de 8.000 euro pe lună, bani de care puţin sunt cei care dispun. Din acest motiv, credem că fiecare dintre noi poate contribui cu o mică sumă pentru ca Anca să strângă banii necesari continuării tratamentului, în condiţiile în care statul nu oferă medicamente compensate pentru această boală.

Adenopatia reprezintă o afecţiune a ganglionilor limfatici, de origine inflamatorie, infecţioasă sau tumorală, care se caracterizează printr-o creştere în volum a ganglionilor. Adenopatia poate să fie dureroasă sau nu, însoţită sau nu de febră, dar în toate situaţiile este un semn de boală, deoarece în mod normal ganglionii nu pot fi simţiţi prin pipăit. Adenopatiile pot apărea în părţile laterale ale gâtului, la axile, deasupra claviculei sau inghinal.

Anca Radu s-a internat pe 23 septembrie 2013 la Spitalul Clinic Sf. Maria din Bucureşti, unde la examenul macrosopic  s-au descoperit „două formaţiuni nodulare cu dimensiuni de 7/5/3,5 cm, negricios cu zone albicioase şi cenuşii pe suprafaţă de secţiune, respectiv 2,8/2,5/2,5 cm, cenuşiu pe secţiune”. După efectuarea şi a examenului histopatologic, concluzia fost că există un „limfoganglion cu masivă metastază din melanom malign cu zone limitate de necroză şi zone de invazie capsulară şi extensie în ţesutul adipos”, fiind necesară o operaţie de ablatie a adenopatiiilor. Operaţia a avut loc tot la Spitalul Clinic Sf. Maria din Bucureşti, evoluţia postoperatorie fiind favorabilă, însă tratamentul prescris este unul foarte costisitor, iar Anca Radu nu dispune de banii necasarii continuării lui, motiv pentru care apelăm la ajutorul dumneavoastră.

 

Pentru cei care vor s-o ajute pe Anca Radu au fost deschise două conturi unde pot face donaţii:

CONT RAIFFEISEN BANK: RO79 RZBR 0000060015869334 în lei

CONT RAIFFEISEN BANK: RO54 RZBR 0000060016297070 în euro