Fetele noastre de aur

59

Campionatele Europene de tenis de masă, rezervate cadeţilor şi juniorilor, de la Ostrava, au adus României 13 medalii, cinci de aur, una de argint şi şapte de bronz. Din lotul României au făcut parte şi sportive de la Slatina, care sub bagheta antrenorului Petre Arnăutu, şi el unul dintre antrenorii de la lotul naţional, au demonstrat încă o dată valoare tenisului de masă de la Slatina. Slătinencele au reuşit să contribuie la palmaresul României cu şapte medalii, patru de aur şi trei de bronz. Adina Diaconu a obţinut aur la simplu feminin, dublu feminin şi echipe feminin, iar bronzul a fost obţinut la dublu mixt. Irina Ciobanu a obţinut o medalie de aur la echipe junioare, două de bronz la simplu,  dublu junioare şi dublu mixt cadeţi

 

Cadeţii au dat startul la medalii

Echipa de cadeţi a României a câştigat medalia de bronz la europenele de la Ostrava, fiind prima medalie obţinută de delegaţia ţării noastre, din care au făcut parte, pe lângă antrenorul Petre Arnăutu, şi trei sportive de la Slatina – Adina Diaconu, Irina Ciobanu şi Diana Lupu.

Parcursul foarte bun al echipei de cadeţi a Romaniei la Campionatele Europene de Tenis de Masă pentru cadeţi şi juniori de la Ostrava s-a încheiat din păcate în semifinale. În penultimul act al întrecerii, Alexandru Manole, Cristian Pletea, Rareş Sipos, Vladimir Anca şi antrenorii Emilian Bulbuc şi Mădălin Ionaşcu au fost învinşi de Slovenia cu scorul de 3:0, după trei meciuri de mare luptă pe care băieţii noştri le-au cedat cu acelaşi scor 2:3.

Medalia de bronz cucerită de cadeţii români este cea de-a 82-a din palmaresul României la Campionatele Europene în probele rezervate cadeţilor.

 

Slătinence de aur european

Slătineanca Adina Diaconu, alături de Andreea Clapa, Andreea Dragoman, Mihaela Plaeaşu, Marian Filipaş (antrenor) – a făcut parte din echipa României care a luat aurul european în proba de echipe cadete.

Seara de 16 iulie 2013 a fost una extraordinară pentru sportivii noştri. În finala probei pe echipe cadete, Adina Diaconu, Andreea Clapa, Andreea Dragoman, Mihaela Plaeaşu şi antrenorul Marian Filipaş au reuşit să cucerească titlul continental după ce au învins cu scorul de 3:2 echipa similară a Franţei.

Până în finală, Adina Diaconu, alături de colegele ei de naţională, au avut de trecut de Slovenia (3:0), Belarus (3:1), Grecia (3:0), Cehia (3:0), Portugalia (3:0) si Serbia (3:0).

 

Şi-au păstrat titlul

Echipa de junioare a României, formată din slătinencele Irina Ciobanu şi Diana Lupu, alături de Bernadette Szocs,  Bernadett Balint, Bianca Crişan şi antrenorul Petre Arnăutu şi-au apărat cu succes titlul de campioană europeană reuşind să câştige medaliile de aur

Junioarele nostre au învins până în finală următoarele echipe: Suedia (3:0), Serbia (3:1), Olanda (3:1), Slovacia (3:0), Franţa (3:0) şi Croatia (3:1). În finala probei pe echipe junioare, fetele pregătite de Petre Arnăutu au trecut cu scorul de 3-1 de reprezentativa similară a Germaniei.

 

Alte şase medalii

Probele individuale ale celei de 56-a ediţii a Campionatelor Europene de tenis de masă de la Ostrav au mai adus sportivelor din Slatina din lotul României alte şase medalii.

Adina Diaconu a luat obţinut titlul european şi medalia de aur în probele de simplu şi dublu feminin, dar şi o medalie de bronz în proba de dublu mixt, alături de slovena Jorgic Darko, în timp ce Irina Ciobanu s-a întors acasă, pe lângă titlul european din proba de echipe junioare, cu trei medalii de bronz. Una a fost cucerită în proba de simplu, cealaltă în cea de dublu feminin, având-o drept parteneră pe Bernadette Szocs.

“Cu siguranţă aceşti copii nu se vor pierde pe drum. Noi le oferim toate condiţiile de pregătire pentru a urca pas cu pas pe treptele performanţei. Sunt nişte copii cuminţi, cu o mare dorinţă de muncă, ambiţioşi şi dornici de performanţă. Şcoala românească şi-a demonstrat din nou valoarea la Ostrava şi eu cred că tenisul de masă are capacitatea, prin modelele pe care le oferă şi prin spectacolul pe care îl oferă, să atragă mereu copii”, spune preşedintele FRTM, Cristinel Romanescu

Delegaţia României la aceasta ediţie a Europenelor a câştigat cele mai multe medalii clasându-se pe primul loc în clasamentul general. Pe locul 2 a încheiat Germania cu 6 medalii