Angajaţii Primăriei Slatina trimişi în teren

92

Angajaţii Primăriei Slatina au primit de în această lună o nouă sarcină de serviciu. Ei trebuie să înscrie în programul de reabilitare pe fonduri europene cât mai multe scări de bloc.  Pentru a se ocupa de strângerea semnăturilor necesare şi a adeverinţelor de serviciu de la locatari, ei vor putea lipsi trei zile de la serviciu. Prin campania de informare şi conştientizare a populaţiei privind avantajele reabilitării locuinţelor pe bani europeni, municipalitatea urmăreşte să dubleze numărul cererilor depuse în cadrul acestui program.

Toţi cei 300 de angajaţii, indiferent de servicul sau compartimentul la care lucrează, au fost instruiţi personal de către primarul Minel Prina, cu privire la ce treuie să facă ş ice să le spună slătinenilor din blocurile nereabilitate. ,,Am stat de vrobă cu toţi angajaţii şi i-am informat cu privire la ce doresc să fac. Le-am cerut să mă ajute, să fie alături de mine în această iniţiativă, aşa cum au fost întotdeauna. Am rămas plăcut impresionat că au răspuns cu toţii pozitiv”, ne-a declarat edilul slătinean. El ne-a că angajaţii au fost chiar încântaţi de înţelegerea pe care au avut-o de a se implica în această campanie în schimbul celor trei zile libere.

Angajaţii Primăriei Slatina ne-au mărturisit că din punctual lor de vedere această campanie menită să crească numărul de blocuri anvelopate este una extreme de benefică atât pentru slătinenii din blocurile neanvelopate cât şi pentru oraş.
În opinia lor, prin anveloparea cât mai multor blocuri, creşte numărul proprietarilor care beneficiază de un confort termic sporit, dar se schimbă în bine şi imaginea oraşuului.
,,Trebuie să-I convingem pe oameni că printr-un effort minim financiar din partea lor pot face economii substanţiale în buget pentru asigurarea unui confort termic mult mai bun pe timpul ierni şi pot avea ceva mai răcoare în locuinţe pe timpul verii. În plus, anveloparea blocurilor schimbă mult în bine aspectul oraşului. Degeaba avem noi un oraş curat, cu multe spaţii verzi şi flori dacă blocurile au o imagine cenuşie, arată cum arată. Că lucrurile stau aşa cum vă spun se poate observa uşor de către toţi cei care vor doar aruncând o privire în zonele unde pe lângă blocuri isolate termic există şi blocuri neanvelopate”, ne-a declarat una dintre angajatele administraţiei locale.

Sarcina angajaţilor din primărie de a-I convinge pe slătinenii din blocurile neanvelopate este uşurată şi de modificarea legislaţiei care este acum mai puţin stufoasă.
,,Odată cu prelungirea perioade de depunerea a ceririlor în cadrul acestui program, unde am depus deja 39 în prima fază, s-au adus mai multe modificări cu privire la condiţiile de înscriere. Acum nu mai este nevoie de acordul tuturor cetăţenilor din blocul care ar urma să fie anvelopat cu banii comunităţii europene şi nici nu mai sunt obligatorii adeverinţele de venituri pentru toţi proprietarii, în vederea stabilirii grilei în care se încadrează scara de bloc în ceea ce priveşte stabilirii cotei de contribuţie a acestora”, a mai afirmat Minel prina, primarul Slatinei.

Prin mobilizarea tuturor angajaţilor, conducerea primăriei speră să depună alte 40 de cereri pentru anvelopare a blocurilor din Slatina cu ajutorul fondurilor europene.
Până acum, prin programele ,,Slatina, oraş verde, oraş european” şi ,,Slatina în haină nouă”, derulate pe banii municipalităţii locale, au fost anvelopate , a susţinut primarul prina, 30% dintre blocuri.