„Vedeta” de la AS Milcov

431

Unde a fost şi unde a ajuns fostul golgheter al celei mai titrate echipe din România – Steaua? Claudiu Răducanu, aproape la fel ca şi Ionuţ Luţu, s-a născut talent şi a murit speranţă. Dacă pe Luţu, actualul servitor al lui familiei Becali, l-au îngropat femeile şi petrecerile cu lăutari, pe Claudiu Răducanu a fost împiedicat să-şi dezvolte talentul de intelectul său cam… confuz şi o serie de alegeri prost făcute.

De la campioana României, unde i se prevedea un viitor extraordinar, acum Claudiu Răducanu a ajuns să joace la o echipă din Liga a IV-a – AS Milcov. Asta nu e nimic! Pe lângă faptul că joacă la o echipă obscură (e adevărat că este vedeta formaţiei oltene), Răducanu are şi probleme cu banii, mai ales după ce fosta soţie a avut grijă să-i ia aproape tot ce a agonisit în perioada de la Steaua.

 

Soţia i-a luat tot

Fost golgeter al Stelei şi al Ligii 1, Claudiu Răducanu se apropie de finalul unei cariere presărate în ultimii ani cu echipe obscure, scandaluri personale şi dezamăgiri crunte.

Ajuns acum la 36 de ani, cel poreclit „Blocnotes” pentru „perlele” sale de pe vremuri joacă acum la o echipă din judeţul Olt, în Liga a 4-a, la AS Milcov, şi a rămas lefter după divorţ.

Recent, au apărut informaţii conform cărora el ar fi întreţinut de părinţi şi ar locui împreună cu aceştia, într-o cameră fără TV. „E o aberaţie, pe cuvânt de onoare! Cum să mă ţină părinţii în spate, din două pensii? Eu niciodată n-am luat bani de la ei, mă întreţin singur!”, a reacţionat Răducanu.

Acesta confirmă însă problemele financiare pe care le are după ce a pierdut la divorţ o mare parte a bunurilor deţinute. „Da, am pierdut casa după divorţ. Nici hainele nu m-au lăsat să mi le iau de acolo! Dar ce se scrie acum, că nu am televizor sau că nu am din ce să trăiesc, sunt doar răutăţi. Păi, eu am acasă trei televizoare, să ştiţi! Am şi bani de benzină, să umblu cu maşina cât vreau. Am fost tot timpul un tip modest, liniştit, iar acum sunt călcat în picioare de oameni care vor să-mi facă rău ….”, a povestit atacantul celor de la AS Milcov.

El spune că alta este drama lui. „Nu pot să-mi văd copilul, asta e o durere mare de tot pentru mine …”. Este vorba despre Armyn, băiatul în vârstă de 10 ani, care a rămas în custodia fostei soţii a lui Răducanu. „Acum o lună l-am văzut pe Armyn la mall. L-am chemat la mine şi a zis că nu vine. Fosta nevastă şi mama ei l-au învăţat aşa. Dar asta e, eu mi-am făcut datoria… O să-şi dea el seama când o să crească”.

Ajuns un anonim pentru mulţi pasionaţi de fotbal, Claudiu a fost cu adevărat ghinionist pentru că nici în viaţa persoanală nu a avut prea mult noroc. A divorţat de fosta soţie şi a rămas falit. Aceasta i-a luat casa din Craiova, estimată la 300.000 de euro, plus alte bunuri, dar şi peste 20.000 de euro în bani. În urma procesului, fostul fotbalist s-a ales doar cu autoturismul personal, în valoare de 20.000 de euro. Pe lângă bani, familia soţiei i-a luat şi dreptul de a-şi vedea fiul, Armyn.

 

O carieră încheiată prost…

După câteva sezoane de excepţie la începutul anilor 2000, Claudiu Răducanu s-a transferat de la Steaua la Espanyol Barcelona. Nu a confirmat şi a fost trimis în Germania, la Arminia Bielefeld, dar nici acolo n-a reuşit să se impună, aşa că echipele mediocre au început să se înşire în CV-ul lui. A mai jucat prin China şi Azerbaidjan sau prin ligile de amatori din Italia şi Spania, ajungând acum în divizia a patra de la noi, la AS Milcov. Desi nivelul este scăzut, Răducanu spune că rămâne la echipă din pasiune: „Stau aici pentru că iubesc fotbalul”.

După ce fosta soţie i-a luat tot ce a câştigat ca fotbalist, Răducanu are probleme şi cu adversarii, care îl ironizează cu fiecare ocazie. „Mă simt foarte jignit, n-au bun simţ, n-au respect! Asta e viaţa, trăiesc o mizerie!”, a spus Răducanu pentru GSPTV.

Pe modelul Ionuţ Luţu, Claudiu Răducanu aşteapta o mână de ajutor din partea lui Gigi Becali. Cel poreclit „Blocnotes” susţine că este potrivit pentru a ocupa o funcţie în conducerea Stelei. „Orice stelist îşi doreşte să fie măcar acolo. Mi-aş dori din suflet să fiu în conducerea Stelei. De ce n-aş fi eu şeful Stelei? Sufletul meu este acolo!”, a completat Răducanu

 

Intelectul l-a trădat…

Claudiu Răducanu a intrat în istorie ca un fotbalist talentat, dar cu un intelect subdezvoltat. El a jucat la Extensiv Craiova, Steaua şi Espanyol după care a intrat pe un trend descendent. Claudiu Răducanu a fost însă mediatizat extrem din cauza faptului că scotea perlă după perlă când vorbea liber.

Claudiu Răducanu, care şi-a pierdut toată averea după divorţul de Alice, a mai fost însurat acum 15 ani cu Aura. Femeia i-a fost «furată» însă de alt fotbalist, Cătălin Crăciunescu. Dacă acum Alice a susţinut că e înşelată de Claudiu, atunci fotbalistul a decis să rupă mariajul după ce Aura s-a “combinat” cu Cătălin Crăciunescu, fost jucător al Universităţii Craiova. “Dă-o naibii! Îl avea ca amant pe Crăciunescu, umbla cu noi doi în acelaşi timp. Eu jucam fotbal, să câştig bani, iar ea îşi pierdea nopţile prin discoteci. Normal că am părăsit-o! După ce ne-am despărţit, ea a rămas în continuare cu Crăciunescu!”, mărturisea Răducanu, explicând: “Nu merita să stau cu ea şi de aia am lăsat-o. Nu mi-a furat-o Crăciunescu, s-au cuplat după ce am terminat-o noi, e treaba lor”.

La 16 martie 2002, la meciul Universitatea Craiova – Steaua, scor 2-0, aversiunea lui Răducanu faţă de Crăciunescu a răbufnit. Cei doi au fost eliminaţi în minutul 67, după ce s-au lovit reciproc: “Aura e a mea, bă!”, urla stelistul Claudiu. “A mea e, bă!”, răspundea Crăciunescu. Episodul l-a completat nefericit pe cel din partida tur, când olteanul l-a faultat pe stelist, provocându-i o entorsă de gleznă, care l-a ţinut pe tuşă timp de o lună!

Aura Ştefan, care a lucrat şi în Italia, ca recepţioneră, a susţinut, în ProSport, că n-a fost măritată niciodată cu Claudiu Răducanu: “Am fost prieteni de la 17 ani. Am stat împreună, dar nu am făcut nici o nuntă. Ne-am despărţit şi atâta tot”.

Cu toate acestea, prieteni ai fotbalistului depun mărturie că oficial cei doi au format un cuplu, ba Alice, care avea să devină soţia fotbalistului, a fost cea care i-a despărţit. Aura a continuat relaţia cu Crăciunescu, jucător care a absolvit şi Cibernetica, logodindu-se în 2002

 

Cine e Claudiu Răducanu?

 „Blocnotes” a jucat cinci sezoane la Extensiv Craiova, fiind achiziţionat de Steaua în 1999, pe când “roş-albaştrii” erau antrenaţi de Victor Piţurcă. A înscris 58 de goluri în 106 partide, plecând în 2004 la Espanyol (Spania).

Nu s-a acomodat şi după doar şase luni a fost împrumutat în Germania, la Arminia Bielefeld. Nu a făcut mulţi purici nici în Bundesliga, revenind pentru un retur la FC Vaslui. Următoarele halte s-au numit Guangzhou (2006), Salamina (2006-2007) şi Sorrento (2007- 2008), cu o nouă revenire în Liga I la “U” Cluj, unde a fost audiat pentru implicarea în cazul “Valiza”. Apoi şi-a etalat talentul în Azerbaidjan, la Khazar Lankaran, a urmat Gaz Metan Craiova şi, în final AS Milcov. Are în palmares un titlu (2000-2001) şi o Supercupă a României (2001), plus un titlul de golgheter al Ligii I în sezonul 2003-2004 (21 goluri).