Contribuție esențială pentru istoria cultural-artistică a județului Olt, o lucrare de cercetare prin care se păstrează vie identitatea culturală locală făcându-se punte între trecut, prezent și viitor, o muncă ce face ca artiștii din zona folclorică să fie puși în lumină și recunoscuți drept perpetuatori ai zestrei neamului, volumul V al lucrării „Prezențe muzicale în județul Olt și fostul județ Romanați”, autori: Alexandru Chirilă Stanciu și Emilia Stanciu, a fost lansat ieri la Biblioteca Județeană Olt.
Neobositul profesor Alexandru Chirilă Stanciu- dirijor, muzicolog, compozitor, fondator al singurului cor de muzică cultă al județului -Millennium și, nu în ultimul rând, autor al unor volume importante pentru istoria cultural-artistică a județului și, implicat națională, a lansat ieri, alături de soție- înv. Emilia Stanciu, cel de-al cincilea volum al lucrării „Prezențe muzicale în județul Olt și fostul județ Romanați”.
În prezența unui publicul select, a vicepreședintelui Consiliului Județean Olt- Ionuț Ivan, a familiei, a prietenilor, a colegilor, a cunoscuților sau a slătinenilor, a tuturor celor care îl iubesc și îi apreciază munca și muzica corală, distinsul dirijor Alexandru-Chirilă Stanciu și soția și-au spus povestea încă o dată. I-au fost alături și o parte dintre cei pe care i-a amintit în acest volum.