Apreciată de lumea literară de peste hotare și cu poezii traduse de colegi scriitori în alte limbi, poeta Maria Șarpe (Roibu) își prezintă creațiile, în sfârșit, și pe meleaguri natale. Sâmbătă, 11 ianuarie, Centrul de Informare și Promovare Turistică Dobrosloveni va găzdui o triplă lansare de carte a fiicei satului.
Cultura este la ea acasă în comuna Dobrosloveni, iar manifestările de înaltă ținută le concurează pe cele organizate de instituțiie județene. Un astfel de eveniment va avea loc peste o săptămână, când va fi organizată o triplă lasare de carte a unei scriitoare locală, apreciată și devenită cunoscută în lumea culturală europeană. Plecată de la o vârstă fragedă de pe meleagurile natale și stabilită în Olanda, în prezent căsătorită cu muzicianul olandez de origine română Claudiu Șarpe, scriitoarea Maria Șarpe își va lansa acasă, în comuna olteană, volumele ,,Mirajˮ, ,,Carisma Iubiriiˮ și ,, Deja-Vu în alb și negruˮ.
„Franța, Belgia, Spania, Italia, Germania…acolo le-am dus pe toate, acasă niciodată. A venit timpul…după noua ani, le aduc acolo unde le este locul, undeva în inima câmpiei Olteniei, unde se află ascunsă sub mantia tainică a timpului, Romula Malva, o cetate uitată, dar plină de șoaptele veacurilor trecute. Odinioară un far al civilizației romane, această metropolă pulsa de viață, luminată de torțele templelor și de visurile unui imperiu ce-și întindea brațele peste lume. Aici, pe malurile antice ale râului Teslui, pietrele vorbesc – drumurile pavate poartă amintirea pașilor grăbiți ai legionarilor, iar ruinele templelor închid între ele rugăciunile zeilor de altădată. Romula Malva nu era doar o fortăreață; era un univers al armoniei dintre tradițiile dacice și eleganța romană, o poartă între lumi, unde aerul încă păstrează parfumul unui trecut glorios. Când pășești printre zidurile sale sfărâmate, te învăluie o poveste de aur și piatră, de zei și muritori. Este un loc unde timpul se topește, iar fiecare colț pare să ascundă un secret – o monedă pierdută, o inscripție uitată, un ecou al râsetelor din băile romane. Romula Malva este mai mult decât o cetate. Este o poezie scrisă în piatră, o chemare către cei care au curajul să privească dincolo de vălul timpului. Ai îndrăzni să te pierzi printre umbrele ei?ˮ, anunță autoarea.
Evenimentul de pe 11 ianuarie, ora 16.00, va cuprinde și Conferința Dezvoltarea unui brand local- cetatea Romula Malva și s eva bucura de invitați impprtanți și momente artistice.
Volumele au mai fost fost lansate și la Institutul Cultural Român de la Paris, Casa de cultură De la Dona din Mislata Valencia-Spania, Freiburg – Germania, Bruxelles – Belgia, Biblioteca Judeţeană Craiova-România.