Echipa medicală de la Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă a Spitalului Județean de urgență Slatina mai bifează o performanță: grație unei intervenții chirurgicale complexe, ce a durat circa 7 ore, un tânăr de 24 de ani din comuna Fărcașele își resetează spre normalitate viața de dinaintea unui accident.
În urma unui accident în care a suferit o tăiere la piciorul stâng acum trei luni, Iulian Ionuț Radu din comuna Fărcașele și-a pierdut mobilitatea. A ajuns la un spital de urgența din București, unde s-a făcut toaleta și sutura plăgii și ulterior dispensarizat pentru continuarea îngrijirilor medicale la Spitalul Municipal Caracal. Norocul său a fost că medicul care îl avea sub observație, medic primar de Recuperare, Medicină fizică și Balneologie, l-a îndrumat către secția de Chirurgie plastică a Spitalului Județean de Urgență Slatina atunci când a constatat că evoluția pacientului nu era una corespunzătoare. Iar minunea recuperării s-a produs grație unei intervenții chirurgicale complexe.
,,Evaluat inițial în ambulatoriul integrat spitalului, Ionuț a fost internat în Compartimentul Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă de către dr.Popa Florin-Augustin, cu diagnosticul „Paralizie completă musculatură lojă anterioară gambă stangă, secțiune veche de nerv peronier comun în apropierea bifurcației”. La internare, starea pacientului era precară: nu mai putea face dorsi-flexia piciorului stâng, nici extensia degetelor, la care s-au asociat modificări de sensibilitate. Ionuț mergea cu dificultate și se împiedica de orice obstacol. I-au fost explicate posibilitățile terapeutice, cât și ce implică intervenția chirurgicală și perioada de recuperare anevoioasă. După o atentă analiză, pacientul a optat pentru intervenția chirurgicală, deși avea programat un eveniment important în viața sa. Intervenția chirurgicală a avut loc în data de 31.08.2024. S-a făcut reconstrucția nervului peronier comun, sub microscop chirurgical, prin folosirea de grefoane nervoase din nervul sural al aceluiași picior. A fost o intervenție grea, laborioasă, ce a durat peste 7 ore. La 16 zile de la intervenție, evoluția locală este favorabilă, s-au suprimat firele de sutură, s-a repoziționat atela gipsată, iar pacientul începe recuperarea medicală. Încet și sigur, Ionuț face pași spre o viață normală, iar asta pentru că la Spitalul Județean de Urgență Slatina nu se spune „nu se poate”. Această poveste despre o reușită este rezultatul unei munci în echipă, unde fiecare are rolul și competența sa. Altfel nu se poateˮ, transmite unitatea medicală slătineană.
Echipa chirurgicală care a făcut imposibilul posibil și i-a redat mersul normal tânărului a fost formată din: coordonatorul medic primar Chirurgie Plastică dr.Popa Florin-Augustin, medic primar dr.Corâci Robert-Octavian, medic rezident dr.Negrilă Alina-Alexandra, medic primar A.T.I dr.Conea Dana, asistenți: Ene Claudia-Geta, Nicola Elena-Ancuța, Buzgurilă Lidi-Aurel, infirmiere, brancardier.