Primarul Balșului, prima ieșire publică după realegere: mulțumiri și promisiuni

155

Primarul social-democrat al orașului Balș, Cătălin Rotea a susținut astăzi o conferință de presă, ocazie cu care a ținut să le mulțumească locuitorilor pentru încrederea acordată pe 9 iunie, în ciuda numeroaselor atacuri mizerabile la care a fost supus în campanie. Rotea a precizat că din această campanie a tras și unele concluzii cu privire la activitatea la viitoare. El a promis că va continua să muncească pentru oraș și oamenii lui, că va intensifica interacțiunea cu ei și va face unele schimbări ca aparatul propriu să fie mult mai receptiv la problemele acestora.

,, Am decis să fac această conferință de presă la zece zile de la alegeri pentru a putea vorbi fără patimă despre ce s-a întâmplat în campanie. A fost una murdară și nu doar pentru că au fost lansate multe minciuni despre mine, ci pentru că mi-a fost atacată familia: părinții, soția. Bălșenii au știut să vadă adevărul, ce am făcut pentru oraș și pentru a le îmbunătăți lor viața. Mulțumesc încă o dată tuturor bălșenilor care au venit la vot, a fost o prezență în limite normale din ultimele patru rânduri de alegeri. Am avut o prezență de 48%, iar rezultatul pe care l-am obținut, ca primar, este de 65%. Nu vreau să-l cataloghez ca un rezultat istoric pentru că nu e vorba de istorie aici, dar vreau să-l cataloghez precum cel mai bun rezultat procentual care s-a obținut vreodată, în Balș, cel puțin după 1996.” a declarat Cătălin Rotea.

El a precizat că 65% dintr-o prezență de 48% îi conferă legitimitatea necesară pentru a continua proiectele inițiate care nu au fost finalizate, dar și să demareze altele.

Cătălin Rotea a susținut în fața ziariștilor că a tras câteva concluzii după această campanie, în urma discuțiilor cu locuitorii: va susține mai des audiențe, va discuta mai mult și mai des cu cetățenii și va lua măsuri pentru ca angajații administrației locale să se implice mai mult în rezolvarea problemelor cu care ei vin la primărie.

Activitatea administrativă a lui Cătălin Rotea în cel de-al doilea mandat se va axa pe stimularea investițiilor în oraș pentru crearea de locuri de muncă. El a susținut, în acest sens, că are convingerea că va găsi investitori în parcul industrial.

Edilul reales al Balșului a susținut că, pe lângă continuare proiectelor de infrastructură, și utilități și va da în folosință, în cel mult doi ani, 72 de noi locuințe sociale.

Întrebat cum a văzut campania electorală de la Slatina și rezultatul acesteia, Cătălin Rotea s-a rezumat să spună doar: mizerabilă. În ceea ce-l privește pe edilul în exercițiu al Slatinei, acesta a susținut că ,,Emil Moț, primar sau nu, este și va rămâne prietenul meu”