Oltul, sub Cod Portocaliu de caniculă și disconfort termic

160

Meteorologii avertizează că  ne confruntăm cu temperaturi ridicate, însă pericolul pentru sănătate vine de la indicele de temperatură-umezeală ce va depăși pragul critic.

ANM a emis o nouă atenționare de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic accentuat, pentru. intervalul  10 iunie, ora 10 – 11 iunie, ora 10

,,   În intervalul menționat, în sud-estul Olteniei, sudul și estul Munteniei și în partea continentală a Dobrogei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități,, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit specialiștilor, atunci când valoarea indicelui de temperatură și umiditate se situează sub 79 de procente, aerul este respirabil. La peste 79 de unități, starea de disconfort se accentuează, în lipsa hidratării corecte şi a unei alimentaţii sănătoase persoanele la risc pot ajunge inclusiv la spitalizare. Cei mai expuşi sunt astmaticii, cardiacii şi bolnavii cronici, dar afectaţi sunt şi copiii. De asemenea, persoanele supraponderale sau obeze pot avea de suferit.