S-a lucrat și în week-end la APIA Olt. Fermierii, așteptați cu cererile de plată până pe 7 iunie

515

7 iunie este ultima zi în care fermierii pot depune cererile de plată pentru accesarea intervențiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic, precum și a schemelor de sprijin compensatoriu de mediu și climă în Campania 2024. La centrele APIA s-a lucrat și în zilele de week-end.

La centrele județene/locale APIA, printre care și cele din județul Olt, au fost zile cu program normal de lucru și sâmbătă și duminică pentru depunerea documentației aferente Campaniei 2024. Fermierii au primit îndrumare din partea funcționarilor, iar cei vcare nu au depus până acum dococumentațiile pentru accesarea intervențiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic, precum și a schemelor de sprijin compensatoriu de mediu și climă în Campania 2024 sunt așteptați pe tot parcursul săptămânii, până la data de 07 iunie.

,,Față de anii precedenți, depunerea nu va fi prelungită cu o perioadă în care fermierii să poată înregistra cererile cu aplicarea de penalități. În situația în care cererea de plată este depusă ulterior datei limită de 7 iunie 2024, aceasta este considerată inadmisibilă. Cererile de plată se depun electronic, prin accesarea aplicației IPA-Online. Fermierii pot veni la centrele locale/județene ale APIA pentru semnarea cererilor sau pot semna cererile folosind semnătura electronică, cu anunțarea în prealabil (prin mesaj telefonic sau prin e-mail) a funcționarului desemnat cu gestionarea cererii,, anunță APIA.