FOTO/ De azi, preșcolarii din satul Ianca au revenit la grădiniță. Investiția cu fonduri europene a fost inaugurată

160

Începând de astăzi, preșcolarii din satul Ianca au revenit la grădiniță. Administrația comunei, alături de care s-a aflat conducerea administrativă a județului și conducerea ADR S-V Oltenia, a inaugurat vineri noul sediu reabilitat și dotat cu mobilier și sisteme de ultimă generație. Investiția cu fonduri europene s-a ridicat la 1,4 milioane de lei.

Grădinița cu program normal din satul Ianca a fost reabilitată și dotată cu sisteme de ultimă generație, cu fonduri europene accesate prin Agenția de Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia – Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Aceasta beneficiază de mobilier nou, fiecare clasă fiind dotată cu tabla interactivă, videoproiectoare, materiale necesare celor mici, jucării și locuri de joacă special amenajate pentru preșcolari.

Vineri, noua clădire a fost inaugurată de către primărie în prezența locuitorilor, elevilor și cadrelor didactice, invitați fiind președintele Consiliului Județean Olt Marius Oprescu, ministrul Agriculturii Florin Barbu (deputat de Olt), deputatul Adrian Chesnoiu, directorul general ADR SV Oltenia- Alexandru Stănescu și inspectorul școlar general al IȘJ Olt, Adrian Bărbulete.

„Modernizare şi echipare Grădiniţa cu Program Normal Ianca, Comuna Ianca, judeţul Olt” are o valoare totală de 1.451.738,87 lei din care suma solicitata este de 1.220.089,08 lei (262.311,41 euro). Principalele lucrări din cadrul proiectului: extinderea grădiniţei cu o suprafaţă construită de 19,89 mp, lucrări de reabilitare termică a anvelopei, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, lucrările de reabilitare/ modernizare a instalaţiei de iluminat.