Dezastru la simularea Bacalaureatului. Aproape o treime dintre licee cu promovabilitate 0

1441

Statistică neagră la nivelul județului Olt după anunțarea rezultatelor la simularea Bacalaureatului. Peste 60% dintre liceenii prezenți la cele trei probe nu au reușit să obțină media șase. Mai grav este că rezultatul estet cu 11 procente mai mic decât la simularea din 2023. Și pentru ca situația să fie și mai îngrijorătoare, în 9 din cele 30 de unități de învățământ preuniversitar unde s-a desfășurat simularea, niciun elev nu a reușit să obțină media de promovare. Inspectoratul Școlar Județean a dispus organizarea de ore remediale pentru ca situația să se îmbunătățească până la examen.

Rezultatele înregistrate de liceenii din Olt la simularea examenului de Bacalaureat scad de la un an la altul. Dacă în 2023 peste 50% dintre cei care au susținut simularea au reușit să obțină media șase, acum procentul este mai mic cu 11%, județul Olt clasându-se cu mult sub media pe țară care se ridică la 65%. Dacă  mai ținem cont că peste o treime dintre liceeni nu s-au prezentat la simulare, procentul promovării scade dramatic.

Mai grav este că, în nouă licee din cele 30 de unități de învățământ preuniversitare niciun elev dintre cei care au susținut simularea nu au luat media șase. În urma acestor rezultate, Inspectoratul Școlar Județean Olt a dispus o serie de măsuri pentru remedierea situației.

În județul Olt, la această simulare s-a mai înregistrat o premieră nedorită: niciun licean nu a reușit să obțină media 10 deși au existat câteva note maxime. Cele mai multe probleme au fost întâmpinate de elevi la simularea probei la limba și literatura română.