Subiecte accesibile la simularea probei obligatorii a BAC-ului

43

Mii de liceeni din Olt au fost așteptați să susțină simularea probei a doua a examenului de bacalaureat. Aproape o treime dintre cei înscriși nu s-au prezentat, majoritatea absenților fiind înscriși la proba de matematică. Atât cei care au susținut verificarea la matematică, cât și cei care au optat pentru istorie, au considerat subiectele ca fiind unele de nivel mediu, considerându-le mai ușoare decât cele de la simularea județeană. Fie că au învățat foarte bine, fie că nu, tinerii mai au câteva luni pentru a se pregăti să susțină cel mai important examen din viața lor.

Majoritatea liceenilor din Olt  care vor da în vară Bacalaureatul au susținut simularea probei obligatorii a profilului la matematică. Cu toții au considerat că subiectele au fost unele de nivel mediu chiar dacă cei mai mulți au susținut că mi au multe de pus la punct pentru a se prezenta la nivelul dorit.

Subiectele au fost considerate acceptabile și de liceenii care au susținut astăzi simularea la istorie. Ei speră să obțină note cât mai bune și sunt convinși că, până la examen, vor reuși să-și însușească materia pe care nu au aprofundat-o suficient.

Mâine, liceenii vor susține proba la alegere. Rezultatele simulării vor fi făcute publice pe 15 martie. Ele nu vor fi trecute în catalog.