Simularea Bacalaureatului a debutat în Olt cu 1139 de absenți

133
Imagine cu caracter ilustrativ

Începând de astăzi, elevii de clasa a XII-a și a XIII-a susțin probele scrise ale simulării examenului național de Bacalaureat. Prima probă a înregistrat în județul Olt numeroși absenți, lipsind majoritatea elevilor care urmează cursurile la seral, aceștia fiind angajați și lucrând în timpul desfășurării probei.

Simularea examenului national de bacalaureat din anul școlar 2023 – 2024, organizată la nivel național de Ministerul Educaţiei, se desfășoarăîn perioada  4 – 7 martie. Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă au susținut astăzi proba scrisă la limba și lietratura română.

La nivelul județului Olt, din cei 3.280 de absolvenți de liceu din acest an școlar (980 la seral/frecvență redusă), care ar trebui să susțină simularea,  sunt în total 3.280 de liceeni la clasele a XII-a și a XIII-a, au fost prezenți 2.141Simularea este organziată în 25 de centre înființate la nivelul liceelor și colegiilor din județ.

Simularea continuă mâine, 5 martie, cu proba obligatorie a profilului, iar p 6 martie cu proba la alegere a profilului și specializării-  matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie – probele E) c) și E) d).

Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educație la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a.

Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmărit: îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens.

Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.