Sistemul de iluminat public din Caracal, modernizat și extins. Peste 2000 de corpuri LED vor fi montate

66

Iluminat modern, cu flux luminos constant, folosind un consum redus de energie este lucrarea pe care administrația caracaleană o demarează începând de astăzi pe raza municipiului. Fondurile utilizate sunt nerambursabile, accesate prin AFM.

Nu mai puțin de 2040 de corpuri de iluminat modern vor fi montate în municipiul Caracal, LED cu eficienţă ridicată, puncte de aprindere, cutii de distribuţie, cutii de trecere, linii electrice de joasă tensiune subterane sau aeriene, fundaţii, stâlpi, elemente de susţinere a liniilor, instalaţii de legare la pământ, console, accesorii, conductoare, izolatoare, cleme, armături, echipamente de comandă, automatizare şi măsurare utilizate pentru iluminatul public. Investișia se ridică la 4.945.015 lei, fonduri neramburasabile accesate de către Primăria Caracal prin Administrația Fondului pentru Mediu.

,,De astăzi vom vedea în oraș echipe de lucru care realizează lucrări de modernizare și extindere a sistemului de iluminat public în vederea creșterii eficienței energetice. Urmărim să reducem costurile cu plata facturilor la energie electrică dar și să extindem rețeaua în zone insuficient luminate. Ne preocupă creșterea confortului și sentimentului siguranței cetățeanului pe timp de seară sau noaptea când străzile trebuie să fie luminate suficient. Descurajăm astfel infracționalitatea pe timp de noapte. Totodată avem în vedere reorganizarea rețelei astfel încât distribuția de lumină să nu mai creeze dificultăți în trafic și să aducem un plus de rafinament străzilor din oraș”, a declarat Ion Doldurea, primarul Municipiului Caracal.