Ultimele lucrări înainte de DESCHIDEREA Drumului Expres între Valea Mare- Colonești. A fost demarată INSPECȚIA tronsonului/ FOTO-VIDEO

1042

Se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea circulației pe Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești. În acest sens, autoritățile au început de ieri inspecția lucrărilor executate pe tronsonul Valea Mare- Colonești.

Se efectuează ultimele lucrări pe Tronsonul 3 din Drumul Expres 12 Craiova-Pitești, astfel încât circulația să fie deschisă de la Valea Mare până la Colonești până la finele anului. DRDP Craiova a anunțat demararea inspecției lucrărilor executate.

,,Din dispoziția directorului general al CNAIR, Cristian Pistol, începând cu data de 5.12.2023, începe inspecția lucrărilor executate pe tronsonul 3 al drumului expres Craiova-Pitești. În cadrul inspecției se vor verifica toate lucrările executate pe sectoarele finalizate. În paralel Antreprenorul lucrează pentru finalizarea tuturor lucrărilor din contractul de execuție al acestui tronson.

În această perioadă Antreprenorul execută lucrări la rampa spre Pitești a pasajului de la Jitaru, urmând ca zilele următoare să aștearnă straturile de mixtură asfaltică, montează parapete lateral și axial, amenajare descarcare/încărcare la Colonești, și aplică marcaje rutiere.,, a anunțat DRDP Craiova, prezentând zilele trecute și imagini cu tronsonul.

Cum se va circula din decembrie pe Drumul Expres între Slatina- Colonești. Descărcarea traficului va fi la Negreni | Realitatea Oltului

Pe Drumul Expres se circulă din luna mai 2022 pe lotul 1 tronsonul 2 cu varianta de ocolire a orașului Balș, iar din iunie 2022 pe lotul 2 cu centura Slatinei. Dacă pe Tronsonului 3 Valea Mare- Colonești se va circula până la finele acestui an, ultimul tronson- Colonești – Oarja – Pitești, în lungime de 31,8 km, a ajuns la un stadiu fizic de aproximativ 50% și va fi dat în trafic la finalul anului 2024.

DEx 12 este împărțit în 4 tronsoane, cu o lungime de peste 121 km, cu 2 benzi pe fiecare sens, 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje. Jumătate dintre tronsoane tranzitează județul Olt. Tronsonul 2 de 39,85 km, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65 a fost deja pus în circulație. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare și cuprinde centura ocolitoare a orașului Balș, centura ocolitoare a municipiului Slatina și noul pod peste râul Olt. Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova- Pitești va  traversa județul nostru prin 6 localități: Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași, Tătulești și Colonești

Cele trei tronsoane (2, 3 și 4) DEx12 sunt construite de către antreprenorul român Dorinel Umbrărescu.