Parcările, spațiile de servicii, stații auto pe Centurile Slatina și Balș, scoase la licitație

1586

La mai bine de un an și jumătate de la deschiderea circulației pe Variantele Ocolitoare Slatina și Balș, CNAIR scoate la licitație concesionarea spațiilor pentru parcări și servicii auto (stații încărcare, spații comerciale, toalete, etc). Ofertele sunt așteptate până la începutul lunii februarie 2024.

Pe Drumul Expres Craiva- Pitești se circulă din luna mai 2022 pe lotul 1 tronsonul 2 cu varianta de ocolire a orașului Balș, iar din iunie 2022 pe lotul 2 cu centura Slatinei. În curând se va circula și pe Tronsonului 3 Valea Mare- Colonești.

Din primăvară, șoferii care vor circula pe DEx12, vor beneficia și de spații de parcare și diverse servicii. CNAIR a anunțat astăzi că a scos la licitație 12 contracte de concesiune, printre care și cele pentru: Spații pentru Servicii km 29+240 (stg./dr.) DEX Craiova – Pitești, Tronson 2, Lot 1 și Spatii pentru Servicii km 55+300 (stg./dr.) DEX Craiova – Pitești, Tronson 2, Lot 2.

,,CNAIR, în calitate de autoritate contractantă, informează operatorii economici interesați, că s-a publicat în SEAP, în data de 02.12.2023, anunțul de concesionare cu numărul PC 1002551, pentru atribuirea prin licitație deschisă a unui număr de 12 contracte de concesiune, având drept obiect: „Concesiune de servicii în vederea utilării/dotării, operării și întreținerii spațiilor pentru servicii / parcărilor de scurtă durată / parcărilor de lungă durată aflate pe autostrăzile din România, deschise traficului rutier, situate pe autostrăzile A3, A4, A10, DN65F VOS – VO Craiova, VO Satu Mare, VO Mihăilești, DEX Craiova – Pitești”, este anunțul CNAIR.

Concesionarii vor putea dezvolta afaceri pe centurile Slatina și Balș între 17 și 40 de ani, iar data finalizării lucrărilor este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere al contractului. Nivelul cotei de redevență este între 1 și 6%. Termenul limită de depunere a ofertelor este 5.02.2024, ora 10.00.

Pe spațiile concesionate se vor putea amenaja: parcări, toalete publice, stații distribuție carburanți, spații comerciale, Snack bar ori stații încărcare vehicule electrice ușoare/ vehicule electrice grele, stații de distribuție/încărcare hidrogen. De asemenea, concesionarul are posibilitatea de a executa și alte dotări suplimentare (restaurant, motel, parcare securizată, etc.) față de cele minime impuse obligatoriu.