Minor urmărit și prins conducând băut mașina furată de la părinți

328

Un copil din Deveselu i-a alergat pe oamenii legii sâmbătă pe eaza localității, acesta conducând mașina furată de la părinți. Alcooltestul a indicat că minorul „ciupise” și ceva alcool înainte.

La data de 25 noiembrie a.c., în jurul orei 17:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Deveselu, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism ce circula pe strada Sergent Aldea, din comuna Deveselu, județul Olt. Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul regulamentar al polițistului, s-a procedat la urmărirea acestuia pe mai multe străzi din localitate, până pe strada Iancu Jianu, unde autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un minor, în vârstă de 14 ani, din comuna Deveselu.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că minorul ar fi sustras autoturismul de la domiciliul părinților, acesta neavând permis de conducere. De asemenea, minorul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.” , arată IPJ Olt.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.