Chiulangiii, adunați din baruri, parcuri și de la păcănele. Acțiuni la Balș și Iancu Jianu privind victimizarea minorilor și absenteismul școlar/ FOTO

133

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt au continuat ieri, 22 noiembrie, activitățile pentru prevenirea fenomenelor de absenteism sau abandon școlar, dar și a victimizării minorilor în incinta unităților de învățământ, precum și în proximitatea acestora. Chiulangiii au fost adunați din baruri, din sălile de jocuri de noroc ori de printre blocuri.

Polițiștii și jandarmii au desfășurat ieri o nouă activitate privind absenteismul școlar și prevenirea victimizării elevilor, la unități de învățământ din orașul Balș și comuna Iancu Jianu. La activitate au participat polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Serviciului Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Poliției orașului Balș și Secției de Poliție Rurală nr.1 Bobicești.

,,Principalul risc implicat de lipsa de la școală a elevului îl reprezintă activitățile pe care adolescentul le face când absentează de la școală, respectiv, consum de tutun, alcool sau droguri. În cadrul activității, au fost identificați 12 elevi care absentau nejustificat de la școală, acestora fiindu-le explicată importanța frecventării orelor de curs, dar și respectarea regulamentelor școlare. O altă activitate desfășurată de polițiști a fost aceea de verificare a barurilor, a sălilor de jocuri de noroc și a parcurilor din zonele adiacente unităților de învățământ, sens în care a fost monitorizat și modul de acces, respectiv de ieșire a elevilor din unitățile de învățământ. Scopul acţiunii a fost acela de a preveni absenteismul școlar și victimizarea minorilor, fiind discutate teme privind comportamentul copiilor și tinerilor în școală și în societate, dar și necesitatea participării la orele de curs, astfel încât aceștia să nu devină autori sau victime ale unor infracțiuni.,, explică purtătorul de cuvânt al IPJ olt, Claudiu Șerban.

Pentru polițiștii Biroului Siguranță Școlară, prevenirea victimizării minorilor, abandonului școlar și absenteismului de la orele de curs reprezintă priorități, iar astfel de activități se vor desfășura și în perioada următoare.