Se caută muncitori români în fabrici de mezeluri din Germania

125
Imagine cu caracter ilustrativ

Angajatori din Spațiul Economic European oferă astăzi românilor, prin intermediul platformei Eures, 148 de locuri de muncă în domenii diverse. Oferte pentru muncitori la fabrici de mezeluri sunt făcute din partea a două firme germane.

Oltenii care caută de muncă în afara granițelor, în producție, au la dispoziție două oferte făcute de agenți economici germani. Prima ofertă, cu recrutare până la finele anului, este pentru 10 muncitori – femei și bărbați, în regiunea Bavaria. Compania, una de familie cu o tradiție de 330 de ani în domeniul industriei alimentare, produce și comercializează mezeluri clasice și alte specialități din carne, precum și de alternative moderne vegetariene și vegane și de produse semipreparate. Angajații români trebuie să: prepare mezeluri și specialități din carne si șuncă, să lucreze cu mașini și instalații automatizate, să ofere ajutor la recepția mărfii și ambalarea mezelurilor și a specialităților din carne si șuncă. Activitățile generale de producție sunt în mediu cu temperaturi scăzute, de circa 5°C – 8°C.

Avantaje (nu sunt obligatorii) pentru cei interesați în selecția pentru job sunt: calificare profesională ca măcelar, experiență în industria alimentară, cunoașterea limbii germane. Salariul este cuprins între 12 euro brut/ora și 14,50 euro brut/ora, la care se adaugă alte beneficii: 20% spor de noapte pentru lucrul între orele 23.00 și 5.00; 25% spor de lucru sâmbăta; 50% spor de lucru duminica; 125% spor de lucru în zilele de sărbători legale; 28 zile de concediu/an, bonus pentru concediu, prima de performanță, pensie cofinanțată de angajator, parțial cantina, cont de ore suplimentare. Cazarea se face în garsoniere sau camere complet mobilate (chirie de la 350 euro/luna) ori se oferă sprijin în vederea găsirii unei locuințe. Persoana de contact vorbește limba română. Contractul de muncă este pe durata determinată de 6 luni, cu posibilitate de prelungire.

Cea de-a doua ofertă, termenul limită pentru aplicare data de 24 iulie 2024, tot pentru Bavaria, este pentru 10 muncitori în producție procesare produse din carne (f/b) și vine din partea unui producător internațional de carne, preparate din carne și preparate alternative vegetale, cu locații de producție în Olanda și Germania.  Activitatea presupune: sprijinirea procesului operațional în domeniul producției într-un mediu industrial; sortarea, tranșarea, prelucrarea și ambalarea cărnii.

Experiența profesională în industria cărnii constituie avantaj la recrutare, însă nu este obligatorie. De asemenea, un avantaj îl reprezintă și cunoașterea limbii germane, dar nu este obligatorie.

Salariul de început pentru persoanele fără experiență profesională este de 12,91 euro brut/ora, iar după 3 luni salariul fiecărui angajat va fi de 13,06 euro brut/ora. Alte beneficii: se acordă sprijin în vederea găsirii unei locuințe, precum și în demersurile de înregistrare la autorități. Costul cazării este cuprins între 180 euro și 350 euro/persoană, în funcție de locație. Transportul de la cazare la locul de muncă costă între 35 și 70 de euro/ persoana /luna, în funcție de locație.

Contractul de muncă este pe o perioadă determinată de 1 an, cu posibilitate de prelungire, în funcție de evoluția colaborării.

Pentru a aplica la prima ofertă, se transmite CV-ul, completat la calculator în limba română sau germană (dacă este cazul), la adresele de e-mail csere.mihaela@ponnath.de și georgiana.enache.buc@anofm.gov.ro. În ceea ce privește oferta a doua, se transmite CV-ul, completat la calculator în limba română, la adresa de e-mail: neculai-ciprian.benza@vionfood.com și obligatoriu pentru monitorizare la: georgiana.enache.buc@anofm.gov.ro. Selecția candidaților se va realiza pe baza unui interviu telefonic/ video sau prin prezența fizică la sediul sucursalei din România.

Oltenii care doresc ajutor în accesarea unui loc de muncă din cele două oferte ori altele făcute de angajatori străini, pot apela la consilierul Eures al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt.