FOTO/ Percheziții în Olt la traficanții de droguri

303

Un grup infracțional organizat care opera pe raza județului Olt și județele vecine a fost destructurat în urma unor percheziții efectuate joi și vineri, Tribunalul Olt dispunând vineri arestarea preventivă a doi dintre membrii rețelei.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt, au efectuat la datele de 16 și 17 noiembrie, 4 percheziții domiciliare la persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

,,Pe parcursul anului 2023, patru majori și doi minori (de 14 ani și 15 ani) ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în producerea si comercializarea substanțelor cu efect psihoactiv (ADB-Butinaca), în județul Dolj, şi judeţele învecinate. Liderul grupului, cu sprijinul unuia dintre membri (care prelua coordonarea grupului în lipsa acestuia), ar fi procurat, porționat și ambalat materialul vegetal cu efect psihoactiv, ar fi coordonat activitatea de transport și comercializare a substanțelor cu efect psihoactiv, s-ar fi ocupat de închiriere unor locații, destinate întâlnirilor cu clienții și ar fi stabilit prețul dozelor Ulterior, ar fi încasat întreaga sumă provenită din activitatea infracțională și ar fi stabilit cât revine fiecărui membru. Un alt membru, ar fi coordonat și supravegheat comercializarea substanțelor cu efect psihoactiv efectuată de cei doi minori, cărora le-ar fi oferit și detaliile referitoare la locațiile unde urmau să se efectueze tranzacțiile. Tot acesta ar fi asigurat cazarea și hrana minorilor, ar fi transportat substanțele psihoactive de la locul de depozitare la cel de comercializare și ar fi încasat banii proveniți din activitatea infracțională, pe care i-ar fi predat liderului grupului. De asemenea, un alt membru care a aderat la grupul infracțional organizat, și-ar fi pus la dispoziție locuința ca spațiu pentru comercializarea substanțelor psihoactive.,, arată IPJ Olt.

Vineri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt a dispus arestarea preventivă a doi membri ai grupării, pentru 30 de zile. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combaterea Criminalității Organizate Craiova. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.