100 de reprezentanți ai comunităților de romi din Olt, vocea etniei la Congresul de la Sala Palatului

54

Comunitățile de romi din județul Olt au fost reprezentate de nu mai puțin de 100 de delegați la Congresul reprezentanților comunităților de romi din România, care a adus împreună lideri comunitari, reprezentanți ai organizațiilor pentru drepturile minorităților, personalități politice și reprezentanți ai societății civile.

Un congres inedit, care a reuşit să mobilizeze din 400 de comunităţi din România peste 4.000 de reprezentanți ai romilor s-a desfășurat duminica trecută, 5 noiembrie, la Sala Palatului din București. Vocea romilor din județul Olt a fost Asociația Partida Romilor Pro -Europa Olt, prin cei 100 de delegați.

La eveniment au fost prezenți alături de comunitatea romă: premierul Marcel Ciolacu, președintele Senatului- Nicolae Ciucă, deputatul Kelemen Hunor și liderul grupului minorităților din Parlament- Varujan Pambuccian. Obiectivul principal a fost de a dezbate și de a găsi soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea romă din România, de a promova egalitatea de șanse și incluziunea socială și economică a romilor.

,,Asociația Partida Romilor „Pro-Europa” a dorit să aducă în atenția participanților și să contureze împreună cu aceștia direcțiile unui nou proiect politic pentru următorii ani, pornind de la necesitățile concrete ale comunităților de romi din România. “Romi pentru România” este noul proiect politic al Asociației Partida Romilor „Pro-Europa” (APRPE) și reprezintă tema centrală a congresului extraordinar. Noul proiect înglobează o nouă viziune, o nouă abordare a problemelor cu care se confruntă comunitășile de romi din România. “Este vorba de un nou program social și politic, axat pe educație, dezvoltare comunitară, reprezentarea romilor în administrația publică locală și centrală și, mai cu seamă, pe unitatea și solidaritatea romilor din România”, transmite Asociația Partida Romilor Pro -Europa Olt.