FOTO/ Pregătiri pentru deschiderea circulației pe tronsonul Valea Mare – Colonești al Dex12 Craiova- Pitești

9050

Se efectuează ultimele lucrări pe Tronsonul 3 din Drumul Expres 12 Craiova-Pitești, astfel încât circulația să fie deschisă de la Valea Mare până la Colonești până la finele anului. Se efectuează deja marcajele rutiere.

Un nou tronson al Drumului Expres Craiova- Pitești va fi deschis circulației în curând, DRDP Craiova prezentând imagini cu stadiul Tronsonului 3 (Valea Mare – Colonești). Se lucrează la aplicarea marcajelor rutiere.

Cum se va circula din decembrie pe Drumul Expres între Slatina- Colonești. Descărcarea traficului va fi la Negreni | Realitatea Oltului

Pe Drumul Expres se circulă din luna mai 2022 pe lotul 1 tronsonul 2 cu varianta de ocolire a orașului Balș, iar din iunie 2022 pe lotul 2 cu centura Slatinei. Dacă pe Tronsonului 3 Valea Mare- Colonești se va circula până la finele acestui an, ultimul tronson a depășit stadiul de 30%.

VIDEO/ Cum arată Tronsonul Colonești- Pitești al Drumului Expres. Lucrările au depășit 30% | Realitatea Oltului

DEx 12 este împărțit în 4 tronsoane, cu o lungime de peste 121 km, cu 2 benzi pe fiecare sens, 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje. Jumătate dintre tronsoane tranzitează județul Olt. Tronsonul 2 de 39,85 km, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65 a fost deja pus în circulație. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare și cuprinde centura ocolitoare a orașului Balș, centura ocolitoare a municipiului Slatina și noul pod peste râul Olt. Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova- Pitești va  traversa județul nostru prin 6 localități: Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași, Tătulești și Colonești

Cele trei tronsoane (2, 3 și 4) DEx12 sunt construite de către antreprenorul român Dorinel Umbrărescu.