Fermierii și procesatorii pot deveni independenți din punct de vedere energetic. Barbu: Îmi doresc să aplice cât mai mulți!

79

Ghidul solicitantului pentru ENERGIE VERDE ÎN FERMELE ȘI ÎN FABRICILE ROMÂNEȘTI este public! Ministrul Agriculturii, slătineanul Florin Barbu, a lansat un îndemn pentru fermieri, producători, procesatori și organizații din domeniul îmbunătățirilor funciare (OUAI/ FOUAI) pentru a accesa acest program.

Din 9 noiembrie până la data de 23 noiembrie, va fi deschisă sesiunea de depunere a cererilor de finanțare pentru realizarea capacităților noi de producere a energiei electrice din surse solare sau eoliene (sub 1 MW inclusiv și peste 1 MW), cu sau fără capacități de stocare integrate. Astfel, se oferă sprijin investițiilor în producția și/sau stocarea de energie electrică din surse regenerabile, respectiv: solară și eoliană, pentru sectorul agricol, îmbunătățiri funciare și industria alimentară.
,,Îmi doresc ca, pentru această schemă de sprijin, să aplice cât mai mulți fermieri, producători, procesatori și organizații din domeniul îmbunătățirilor funciare (OUAI/ FOUAI) pentru a deveni independenți din punct de vedere energetic. Este ceea ce au solicitat fermierii și procesatorii, la toate întâlnirile pe care le-am avut, este un proiect la care țin foarte mult și am convingerea că vom avea ferme și unități de procesare care vor produce alimente sănătoase, la prețuri mai accesibile. Împreună facem un nou pas pentru dezvoltarea agriculturii românești!,, anunță ministrul Barbu.