Primăria Slatina continuă programele „Povestea lui Moș Nicolae” și „Desaga lu’ Moş Crăciun”. Până când se pot înscrie școlile

95

Primăria Slatina continuă tradiția și organizează și anul acesta manifestările menite să aducă magia perioadei mult-așteptate de cetățeni de toate vârstele, dar mai ales de către copii, în cadrul acțiunii Sărbători de Iarnă la Slatina. Astfel, în luna decembrie, în capitala Oltului se vor derula Târgul de Crăciun, Povestea lui „Moş Nicolae”,  Desaga lu’ „Moş Crăciun” și  Revelionul în aer liber.

Administrația slătineană a demarat pregătirile pentru a întâmpina așa cum se cuvine una dintre cele mai așteptate perioade ale anului. Municipiul va îmbrăca haine de sărbătoare în decembrie, de Ziua Națională fiind dat startul Sărbătorilor de Iarnă la Slatina, prin aprinderea iluminatului festiv și deschiderea Târgului de Crăciun.

Pe 31 loctombrie, în ședința de Consiliu Local, vor fi supuse aprobării programele „Povestea lui Moș Nicolae” și „Desaga lu’ Moş Crăciun”. Primul, derulat pe data de 6 decembrie, are ca scop oferirea de cadouri preșcolarilor din creșele și grădinițele de stat de pe raza municipiului Slatina. Implementarea programului „Povestea lui Moș Nicolae” se va face în limita sumei de 90.000 lei, prin achiziționarea de cadouri care vor conține diverse sortimente de dulciuri. Fiecare unitate de învăţământ preșcolar va transmite primăriei o solicitare privind înscrierea în cadrul programului şi va comunica numărul de copii cu care doreşte să participe. Perioada de înscriere este în intervalul 1 – 15 noiembrie, urmând ca fiecare grădiniță să primească pe 5 decembrie de la administrația municipală un număr de cadouri egal cu numărul de preşcolari comunicaţi. Pachetele vor fi distribuite copiilor pe 6 decembrie.

Programul „Desaga lu’ Moş Crăciun” se adresează preşcolarilor şi elevilor de şcoală primară înscrişi în anul şcolar 2023 – 2024. Implementarea acestuia se va face în limita sumei de 123.000 lei, fonduri alocate din bugetul local. Pot participa un număr maxim de 2.300 copii preșcolari şi școlari până în clasa a III-a inclusiv, din toate grădinițele şi şcolile primare de stat de pe raza municipiul Slatina, care vor colinda administrația locală. Se vor oferi cadouri copiilor colindători, ce conţin diverse sortimente de dulciuri . Perioada de înscriere este în intervalul 13 – 24 noiembrie. Fiecare unitate de învăţământ preșcolar şi primar va transmite primăriei o solicitare privind înscrierea în cadrul programului şi va comunica numărul de copii cu care doreşte să participe. Numărul maxim de copii acceptați din partea fiecărei unităţi de învăţământ este de 120. Copiii vor susţine un program artistic de maxim 15 minute, pe baza programării efectuate de către organizatori, iar Moş Crăciun îi va rcompensa cu cadouri.

Manifestările specifice sfârșitului de an vor costa, potrivit sumelor stabilite de administrația municipală în buget: Târgul de Crăciun – 440.000 lei,  Povestea lui „Moş Nicolae” -90.000 lei, Desaga lu’ „Moş Crăciun” – 123.000 lei și Organizare Revelion 2024 – 100.000 lei.