Masă caldă pentru 1.562 de elevi din Olt de la zece școli gimnaziale și un liceu

8282

Ministerul Educației a pus astăzi în dezbatere publică lista celor 450 de școli beneficiare ale programului Masă caldă și proiectul de hotărâre de Guvern pentru aprobarea listei în care se implementează programul. Din județul Olt, beneficiare sunt aceleași unități de învățământ prinse în program și în anul școlar trecut: zece școli gimnaziale și un liceu.

În anul 2023, pe perioada desfășurării cursurilor corespunzătoare anului școlar 2023-2024, preșcolarilor și elevilor din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat li se acordă, zilnic, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar.

Vineri, 6 octombrie, Guvernul a aprobat Hotărârea de Guvern privind normele de aplicare pentru desfășurarea programului “Masa Caldă” în școli, iar astăzi a pus în dezbatere publică lista unităților-pilot.

Anexa_Proiect_HG_Lista_masa_calda_2023

Potrivit ministrului Educației, elevii vor primi masa caldă în câteva săptămâni, în funcție de durata licitațiilor.

Județului Olt îi va fi repartizată suma de bani aferentă derulării programului pentru 11 unități de învățământ, respect 1.153.000 lei pentru 1562 de elevi.

Unitățile beneficiare sunt: