Muncitorul îngropat la Vulpeni de malul de pământ a fost găsit DECEDAT

1307

Misiunea pompierilor olteni și doljeni de a scoate de sub malul de pământ muncitorul de la rețeaua de canaliza a comunei Vulpeni s-a încheiat. Din păcate, bărbatul a fost găsit decedat.

ISU Olt anunță că bărbatul de 41 de ani, din comuna Urzica, îngropat de malul de pământ care s-a surpat în urma lucrărilor efectuate la rețeaua de canalizare din Vulpeni, sat Gropșani ,,a fost extras, fără semne vitale, fiind constatat decesul.,,

 

Pentru a-l scoate pe bărbat de sub malul de pământ surpat au intervenit pompierii Detașamentului Slatina și Gărzii Balș, cu un modul de căutare-salvare, o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, o autospecială pentru descarcerări grele, un echipaj SMURD și mai mult autospeciale pentru primă intervenție. În sprijinul pompierilor olteni a acționat și un modul de căutare-salvare din cadrul ISU Dolj și trei buldoexcavatoare.

Evenimentul este cercetat ca accident de muncă de către ITM Olt, iar polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.