Tâlhărie la Caracal: au furat dintr-o librărie și au bătut vânzătoarea

1105

Doi bărbați din Caracal au fost ieri arestați preventiv după ce cu o zi înainte au pătruns într-o librărie de unde au furat bani și au lovit vânzătoarea.

O femeie din Caracal a anunțat luni seara poliția- 28 august în jurul orei 19:20, că două persoane necunoscute ar fi pătruns în incinta librăriei în care își desfășoară activitatea, de unde ar fi sustras o suma de bani și ar fi agresat fizic o altă femeie.

,,La fața locului, s-au deplasat polițiștii Biroului de Investigații Criminale Caracal, care, din primele verificări, au stabilit faptul că doi bărbați ar fi pătruns în incinta unei librării, din municipiul Caracal, de unde ar fi sustras 400 de lei din casa de marcat a unității, iar în încercarea de a recupera banii, o angajată ar fi fost agresată fizic de către unul dintre aceștia. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, cercetările fiind continuate în vederea identificării persoanelor bănuite și dispunerii măsurilor legale. În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat doi bărbați bănuiți de comiterea infracțiunii, în vârstă de 31 de ani, respectiv 42 de ani, ambii din municipiul Caracal, județul Olt.,, declară Cosmin Lupu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Caracal, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, i-au reținut luni pe cei doi bărbați cercetați pentru tâlhărie, ieri pe numele acestora fiind emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Ulterior, cei doi bărbați au fost prezentați Judecătoriei Caracal, care a admis propunerea parchetului și a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.