Ziua comunei Urzica, aniversată cu folclor și manele

542

Administrația comunei oltene Urzica sărbătorește mâine, 6 august, 453 de ani de la prima atestare documentară. Pe lângă concursurile tradiționale la care sătenii vor intra în competiție, atmosfera va fi întreținută de artiști îndrăgiți ai folclorului oltenesc, dar și cu manele. Plecat dintre urziceni, Constantin Măgureanu nu va putea fi prezent însă își va onora consătenii cu un recital oferit de fiul său Antonio Măgureanu.

 

Se anunță mare petrecere mâine, 6 august, la sărbătoarea comunei Urzica, la care sunt așteptați cu mic cu mare locuitori din toată zona. Administrația locală a pregătit pentru ediția XXII a Zilei comunei un spectacol de zile mari.

Începând cu ora 20.00, vor urca pe scenă îndrăgiții artiști de muzică populară: Delia Barbu, Roberta Crintea, Nicolae Datcu, Antonio Măgureanu, prezentați de Adriana Ștefan. Pentru cei care îndrăgesc alt gen muzical, va cânta Ionuț Crâmpei și formația.

Prima atestare documentară a comunei apare în anul 1570, pe timpul voievodului Alexandru Mircea, localitatea dispărând din documente, potrivit istoricilor, în jurul anului 1812, în urma unei incursiuni a turcilor când majoritatea locuitorilor au fost masacrați.