Stațiile de epurare din cinci orașe din Olt vor fi dotate cu panouri fotovoltaice

374

Compania de Apă Olt investește în energia verde, stațiile de epurare din municipii și trei orale urmând a fi dotate cu panouri fotovoltaice. Contractul de finanțare pentru începerea proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Centrale fotovoltaice ( panouri solare) în vederea producerii 0.673 MW energie electrică la SC Compania de Apă Olt SA,” a fost semnat, valoarea investiției fiind de 5.872.932,84 lei.

90-95% din consumul de energie electrică va fi asigurat de CAO la stațiile de epurare din Caracal, Scornicești, Drăgănești-Olt și Piatra Olt și 50% din consumul din Stația de Epurare Slatina cu ajutorul parcurilor fotovoltaice. Investiția se va realiza cu fonduri europene și vizează montarea a 5 parcuri fotovoltaice cu putere instalată de 673 KWp.
„Stațiile de epurare sunt cei mai mari consumatori de energie electrică, iar prin accesarea acestor fonduri facem un pas important spre independența energetică!
Investim în viitor pentru că nu vrem să mai avem costuri enorme cu energia electrică așa cum s-a întâmplat anul trecut. Avem experiență în producerea de energie verde, având în vedere că, de 11 ani, asigurăm încălzirea clădirii administrative de la Stația de Epurare Slatina, dar și o parte din consumul de energie electrică, cu biogazul pe care îl producem. Scopul nostru este să protejăm mediul înconjurător, dar și comunitățile din care facem parte.”, declară Cătălin Ușurelu, director general CAO.
Stația de Epurare Slatina a fost reabilitată și modernizată, cu fonduri europene, în 2012, iar
în urma procesului tehnologic de epurare al apelor uzate și prin producerea nămolului se produce biogaz care este utilizat pentru încălzirea clădirii administrative din stație, în sezonul rece, dar și pentru producerea energiei electrice utilizată pentru funcționarea stației.